Tokgöz, Demokrasi Nöbetinde Konuştu Açıklaması

Manisa’da devam eden demokrasi nöbetinde Cihannüma Platformu’nu temsilen yaptığı konuşmada darbe girişimi hüsranla sonuçlanan FETÖ’yle ilgili sert eleştirilerde bulunan Basın İlan Kurumu Manisa Şube Müdürü Kenan Tokgöz, “Ezanların susturulduğu darbelerden, darbelerin ezanlarla ve salalarla susturulduğu bu günlerde ümmetin ortak duasına mazhar olan milletimiz her zamankinden daha güçlüdür” dedi.

Tokgöz, Demokrasi Nöbetinde Konuştu Açıklaması
Cihannüma Dayanışma ve İşbirliği Platformu Manisa Temsilcisi ve Basın İlan Kurumu Müdürü Kenan Tokgöz, Cumhuriyet Meydanı’ndaki Demokrasi Nöbetinde yaptığı konuşmada darbe girişimi hüsranla sonuçlanan FETÖ’yle ilgili sert eleştirilerde bulunarak, 15 Temmuz akşamında halkın devletin tanklarıyla, helikopter ve uçaklarıyla devlet kurumlarının ve milletin üzerine mermiler ve bombalar yağdıran asker kıyafeti giymiş FETÖ’cü hainleri hep beraber Allah’ın yardımıyla durdurduğuna dikkat çekti. Tokgöz, “Şükürler olsun ki FETÖ’nün darbe girişimini, Başkomutanımız ve Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın önderliğinde vatansever güvenlik güçlerimizin üstün gayreti ve milletimizin yekvücut direnişi sayesinde bertaraf ettik. Memleketimizi silah ve cebir yoluyla gasp edeceklerini sanan bu darbeci alçak, cani ve hainlerin dünyanın gözü önünde nasıl rezil ve zelil duruma düştüklerine de hep beraber şahit olduk Elhamdülillah” dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a, milli iradeye, milletin kalbi Türkiye Büyük Millet Meclisine ve milletin kendisine kasteden FETÖ’cü hainlerin hüsranla sonuçlanan kanlı darbe girişimleriyle artık ebediyyen kaybettiklerini vurgulayan Tokgöz şunları söyledi:

“Ezanların susturulduğu darbelerden, darbelerin ezanlarla ve salalarla susturulduğu bu günlerde ümmetin ortak duasına mazhar olan milletimiz her zamankinden daha güçlüdür. Bu asil millet göğsünü siper ederek canı pahasına memleketini bu vatan hainlere teslim etmemiştir. Hiçbir terör örgütü, terör örgütlerinin arkasındaki dış güçler milletimizin istiklalini ve iradesini asla işgal edemeyecekler, bu aziz vatanı teslim alamayacaklar. En ağır silahlara vücuduyla karşı koyma cesaretini gösteren böylesine imanlı, kahraman ve asil bir milletin müntesibi olmaktan dolayı bahtiyarız”

Milli basını övdü

Tokgöz, “Millet Cumhurbaşkanı ve Başkomutan Recep Tayyip Erdoğan ile hep birlikte darbeci hainler karşısında yekvücut olup şanlı bir direnişle destanlar yazarken yerel ve ulusal basınımız takdire şayan milli bir duruş sergiledi. Bu duruşla birlikte basınımız da aziz milletle beraber tarihe adını altın harflerle yazdırdı.” dedi.

İlk saatlerinden itibaren en zor şartlarda büyük bir özveriyle görevlerini yerine getirerek darbe girişiminin önlenmesinde canı pahasına milli bir duruş sergileyen tüm basın mensuplarına Manisa’dan selamlar gönderen Tokgöz, gözü dönmüş darbeci caniler tarafından şehit edilen Yeni Şafak Gazetesi Foto muhabiri Mustafa Cambaz başta olmak şanlı direniş esnasında şehit düşen kahraman vatan evlatlarına rahmet, yaralılara da acil şifa ve geçmiş olsun dileklerinde bulundu.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın 17-25 Aralık darbe girişiminden itibaren dünya kamuoyuna ne kadar tehlikeli bir yapı olduğunu anlatmaya çalıştığı FETÖ’nün halka ait vatan savunması için alınan silahlarla halkı vurmaya kalkacak kadar hain ve alçak bir yapı olduğunun iyice anlaşıldığını ve 15 Temmuz kalkışmasının insanlık tarihinde eşi benzeri görülmemiş büyük bir ihaneti yapan canilere en ağır cezanın verileceğine inandıklarını da ifade eden Kenan Tokgöz, konuşmasını Orhan Şaik Gökyay’ın vatan sevgisi üzerine kaleme aldığı “Bu Vatan Kimin?” şiirini okuyarak tamamladı.
Kaynak: İHA