Adliyeye Sevk Edilen Milletvekili Erdem'in Kardeşi Serbest Bırakıldı

Ülke genelinde olduğu gibi Aydın’da da devam eden FETÖ/PDY terör örgütüne yönelik çalışmalar kapsamında 2. Dalga operasyonlarda gözaltına alınanlar adliyeye sevk edildi. Adliyeye sevk edilenlerin büyük bir kısmı serbest bırakılırken, AK Parti Aydın Milletvekili Mehmet Erdem’in kardeşi Ömer Erdem de serbest bırakıldı.

Adliyeye Sevk Edilen Milletvekili Erdem'in Kardeşi Serbest Bırakıldı
Bilindiği gibi 26 Temmuz günü akşam saatlerinde polis ekipleri tarafından başlatılan çalışmalar kapsamında bazı kurumların müdürleri açığa alınırken AK Parti Aydın Milletvekili Mehmet Erdem’in kardeşi Ömer Erdem, çeşitli firmaların sahipleri, işadamı, sarraf ve eski siyasetçilerin de aralarında bulunduğu 85 kişi göz atına alınmıştı.

Öğlene yakın saatlerde adliyeye sevk edilenlerden bir kısmı savcılık sorgusunun ardından serbest bırakılırken, hakim karşısına çıkarılan pek çok sim de serbest bırakıldı. Kamuoyunda en fazla dikkat çeken isimlerden biri olan ve gözaltına alınan isimlerden Mehmet Erdem’in kardeşi Ömer Erdem de serbest bırakıldı.

Kardeşi gözaltına alındıktan sonra adalete güvendiğini ve kardeşine de kefil odluğunu belirten bir açıklama yapan Ak Parti Aydın Milletvekili Mehmet Erdem, kardeşinin 17-25 aralık sürecinden sonra FETÖ’ye karşı eleştirilerinin herkes tarafından bilindiğini belirterek “Kardeşim Ömer, dindar birisi olarak bunların sohbetlerine gidiyordu. 17-25 Aralık ihanetinden sonra bunları en ağır şekilde eleştirdi ve bunlardan ayrıldı. Bundan sonra hiçbir ilişkisi yok. Hiçbir tereddüt ve endişemiz söz konusu değil. 17-25 Aralık sürecinden sonra da sosyal medyada da en büyük eleştirileri yaptı. Ciddi tepkilerle de karşılaştı. Şu andaki süreci anlayışla karşılıyoruz. Bir aksi iddia edilene kadar suçsuzdur. Türk adaletine güveniyoruz. Allah iftiradan korusun” ifadelerine yer vermişti.
Kaynak: İHA