Kanser Hastası Kadınlar İçin Ücretsiz Konaklama İmkanı

Şehir dışından İzmir'e tedaviye gelen kanser hastası kadınlar, Balçova Sağlıklı Yaşam Sosyal Rehabilitasyon Destek Merkezinde ücretsiz konaklayabilecek.

Kanser tedavisi için şehir dışından İzmir'e gelen kadınlar, İzmir Büyükşehir Belediyesinin desteğiyle Sağlıklı Kalite Derneği-Umut Atölyesi tarafından hizmete açılan Balçova Sağlıklı Yaşam Sosyal Rehabilitasyon Destek Merkezinde ücretsiz konaklayabilecek.

İzmir Büyükşehir Belediyesinden yapılan yazılı açıklamaya göre, Sağlık Kalite Derneği ile imzalanan protokol çerçevesinde açılan Balçova Sağlıklı Yaşam Sosyal Rehabilitasyon Destek Merkezi'nin özellikle radyoterapi sürecinde her gün İzmir'e gelen konaklama imkanı olmadığı için hastane bahçelerinde yatan kadın hastalara ücretsiz konaklama hizmeti verecek.

İzmir Büyükşehir Belediyesi Gürçeşme Huzurevi Müdürü Dr. Dicle Bahadıroğlu Özsel, belediyenin mülkünde olan binayı, imzalanan protokolle derneğin hizmetine verdiklerini belirtti.

Umut Atölyesi Proje Koordinatörü Emine Uçar ise İzmir Büyükşehir Belediyesi’ne, Balçova Sağlıklı Yaşam Sosyal Rehabilitasyon Destek Merkezi’nin hazırlanması için verdiği destekten dolayı teşekkür ederek, 'Başkanımız Aziz Kocaoğlu ile eşi Türkegül Kocaoğlu, bize inanılmaz bir destek verdi. Onlar olmasaydı, biz bu merkezi hayata geçirmek için en az 5 yıl daha uğraşırdık.' ifadelerini kullandı.
Kaynak: AA