Hakkari'deki Terör Saldırıları

Hakkari'de, terör örgütü PKK mensuplarınca güvenlik güçlerine düzenlenen saldırıda 1 asker şehit oldu, 4 asker yaralandı Şemdinli ilçesinde dün çatışmada yaralanan askerlerden biri tedavi gördüğü hastanede şehit oldu.

Hakkari Valiliği'nden, bölgede operasyon yürüten güvenlik güçlerine teröristlerce gerçekleştirilen saldırılarda 1 askerin şehit olduğu, 4 askerin yaralandığı bildirildi.

Valilikten yapılan açıklamada, bugün öğle saatlerinde İl Jandarma Komutanlığı ile Dağ ve Komando Tugay Komutanlığı ekiplerinin, Hakkari-Van karayolunda arama-tarama faaliyeti yürüttüğü bildirildi.

Ekiplerin, Akbulut köyü Demirli mezrası bölgesinden geçişi sırasında, terör örgütü PKK mensuplarınca yola döşenen el yapımı patlayıcının infilak ettirildiğinin kaydedildiği açıklamada, şunlar kaydedildi:

'Meydana gelen patlama neticesinde bir askeri personelimiz şehit olmuş, 4 askeri personelimiz de yaralanmıştır. Şehidimize Allah'tan rahmet, şehidimizin değerli ailesine ve Türk Silahlı Kuvvetlerine başsağlığı ve sabırlar, yaralılarımıza ise acil şifalar diliyoruz. Meydana gelen olay sonrasında bölgeye ivedi şekilde takviye kuvvetler gönderilmiş olup, geniş çaplı operasyon başlatılmıştır. Konu ile ilgili adli tahkikat devam etmektedir.'

- Şemdinli'de dün çatışmada yaralanan askerlerden biri şehit oldu

Açıklamada ayrıca, dün, Şemdinli 34. Hudut Tugay Komutanlığı görevlilerince icra edilen operasyon kapsamında teröristlerle yaşanan çatışmada yaralanan bir askeri personelin de tedavi gördüğü hastanede şehit olduğu belirtildi.

Çatışmada yaralanan, 3 askerin tedavisinin devam ettiği öğrenildi.
Kaynak: AA