Mengen Festivali'nde 56 Bin Porsiyon Yemek Sunulacak

Mengen Belediye Başkanı Turhan Bulut, 31. Uluslararası Mengen Aşçılık ve Turizm Festivalini Ankara’da tanıttı. Başkan Bulut, festival boyunca 56 bin porsiyon yemeğin katılımcılara sunulacağını söyledi.

Mengen Festivali'nde 56 Bin Porsiyon Yemek Sunulacak
Mengen Belediye Başkanı Festival Düzenleme ve Yürütme Kurulu Başkanı Turhan Bulut, 31. Uluslararası Mengen Aşçılık ve Turizm Festivali’nin hazırlıklarını basın mensuplarıyla paylaştı. Turhan Bulut festivalle ilgili açıklamasında şunları kaydetti:

“31’incisini geçen yıl ülkemizdeki terör olayları nedeniyle zorunlu olarak yapamadığımız Uluslararası Mengen Aşçılık ve Turizm Festivalini 3-4 Eylül 2016 Cumartesi- Pazar günlerinde festivalin değişmez adresi Mengen’de gerçekleştiriyoruz. Ülkemizdeki yerel mutfakların tanıtımına ana tema olarak yer verdik ve 56 ilimizin aşçı dernekleri, 56 stantta yerel mutfak kültürlerini tanıtarak, 56 bin porsiyon yemeği katılımcılara sunarak bir lezzet şölenine dönüştürecekler festivalimizi dünyanın en büyük aşçı heykeli bu festivalimizin açılışında Mengen’in simgelerinden biri olarak yerini alacaktır.”

Festivalde TAŞFED, TAŞPAKON, TAFED, ASOMDER, MAF ve Mengen Aşçılık ve Turizm Derneği organizasyonuyla düzenlenen farklı kategorilerde yemek yarışmalarında; ustalar, gençler, engelliler ve ev hanımları maharetlerini sergileyecek.

Festivalin müzik etkinliklerinde ilk gün akşamı Edip Akbayram ve Simge, ikinci günü Mehmet Şafak, Alp Arslan, Grup Sonkiüç ve Grup Yarenler Mengen halkı ile buluşacak.
Kaynak: İHA