Carrefoursa Okul Alışverişleri İçin Hazır

CarrefourSA, 2016-2017 eğitim-öğretim dönemi öncesinde öğrencilerin her türlü okul ihtiyacını karşılayacak kırtasiye ürünleri için hazırlıklarını tamamladı.

CarrefourSA'dan yapılan yazılı açıklamada, çocukların yıl boyunca kullanacağı kırtasiye ürünlerini satışa sunan CarrefourSA'nın, bu eğitim-öğretim dönemi için de velilerin hem ekonomik hem de güvenle alışveriş yapmalarını sağlayacağı, bu amaçla yapılan çalışmada risk analizine göre belirlenen beslenme çantası, sırt çantası, kalem kutusu, matara, defter, silgi, kalemler, pastel boya, kuru boya, sulu boya, guaj boya, oyun hamuru ve yapıştırıcıdan oluşan 200 ürünün yönetmelikler kapsamında belirlenen kimyasal analizlerinin uluslararası akreditasyon belgesine sahip İntertek laboratuvarlarında gerçekleştirildiği kaydedildi.

Test sonuçlarına göre ürünlerin normal kullanım koşullarında ve amaç dışı kullanımı durumunda genel sağlık riski değerlendirmesinin Avrupa kayıtlı (E.R.T.) uzman toksikolog tarafından yapıldığı belirtilen açıklamada, şöyle denildi:

'Sağlık riski değerlendirmesinde analizi yaptırılan kimyasal maddelerin bilimsel çalışmalarla kanıtlanmış verilerine dayanarak, öngörülen ve beklenen kullanım koşullarında ve amaç dışı kullanım durumunda, ayrıca tüm ürünlere toplam maruz kalma durumunda insan sağlığı üzerinde risk oluşturup oluşturmadıkları değerlendirildi ve raporlandı. Gerçekleştirilen sağlık risk değerlendirmelerine göre ağır metaller, toksik elementler, azo-boyar maddeler ve primer aminler, toplam fitalat, VOC ve toplam kadmiyumun çalışmaya dahil edilen ürünlerde belirlenen miktarları, insan sağlığı açısından herhangi bir risk oluşturmadığı saptandı. CarrefourSA, yapılan çalışmada onaylanmayan hiçbir ürünü raflarına almadı.'

- 'Zararlı olabilecek ürünleri raflarımızın dışında bıraktık'

Açıklamada görüşlerine yer verilen CarrefourSA Genel Müdürü Hakan Ergin, şirket olarak kırtasiye malzemeleri konusunda çocukların sağlıklarına en üst seviyede önem verdiklerini ifade etti.

Ergin, şunları kaydetti:

'Çocuklarımız bizim geleceğimiz. Bu nedenle onlar için zararlı olabilecek tüm ürünleri raflarımızın dışında bıraktık. Türkiye’de maalesef çocukların sağlıklarını olumsuz etkileyecek maddeleri limitlerin üzerinde içeren ürünler halen satılabiliyor. Bu tablo çok üzücü. CarrefourSA olarak, bu konuya bir kez daha dikkat çekmek adına bir ilke imza atarak 200 üründe özel analiz yaptırdık. Analiz aşamasında fitalat, azo boyar maddeler, ağır metal ve diğer elementlere göre analiz yapıldı. Örneğin, fitalatlar limit dışı kullanımda çocuklarımızda cinsel gelişim bozukluklarına neden olabiliyor. Analiz sonucuna göre satışını yaptığımız hiçbir ürün sağlık açısından riskli bulunmadı.'

Kaynak: AA