Çad Gölü Havzası'nda Milyonlarca Çocuk Yerlerinden Oldu

UNICEF, Boko Haram terör örgütünün şiddet eylemleri nedeniyle yaklaşık 1,4 milyon çocuk yerlerinden edildiğini açıkladı Fonun Batı Afrika Direktörü Fontaine: 'Şu anda halihazırda 1 milyona yakın çocuk teröristlerin işgali altındaki bölgelerde yaşam mücadelesi veriyor'.

Birleşmiş Milletler Çocuklara Yardım Fonu (UNICEF), Boko Haram terör örgütünün şiddet eylemleri nedeniyle yaklaşık 1,4 milyon çocuğun yerlerinden olduğunu bildirdi.

UNICEF Batı ve Orta Afrika Direktörü Manuel Fontaine, Boko Haram'ın Nijerya'nın kuzeydoğusundaki şiddet ve kaçırma eylemleri nedeniyle çok sayıda çocuğun aileleriyle başka bölgelere ve komşu ülkelere sığındığını, şu anda halihazırda 1 milyona yakın çocuğun teröristlerin işgali altındaki bölgelerde yaşam mücadelesi verdiğini vurguladı.

Fontaine, ihtiyaçlara cevap veremedikleri bazı bölgelerde yaşamlarını sürdüren çocuklara yardım da ulaştıramadıklarını ifade etti.

Boko Haram örgütünün şiddet eylemleri nedeniyle evlerini terk eden mültecilerin ve milyonlarca çocuğun yardıma muhtaç olduğuna dikkati çeken Fontaine, BM'ye bugüne kadar üye ülkelerden aktarılması gereken 308 milyon doların sadece yüzde 13'lük bölümünü alabildiklerini, yardımların ivedilikle ulaştırılması gerektiğini söyledi.

Fontaine, örgütün Çad, Kamerun, Nijer ve Nijerya'yı kapsayan Çad Gölü Havzası'nda ve çevre bölgelerde 475 bin çocuğun açlıkla karşı karşıya kaldığı hatırlatarak, bu çocukların 170 binine, psikolojik ve sosyal destek verildiğini, 100 bininin beslenme tedavisi gördüğünü ve 100 bin çocuğa da eğitim desteği sağladıklarını dile getirdi.

Kaynak: AA