TBMM Pakistan Dostluk Grubu Başkanı Balta Açıklaması

'FETÖ 40 yıl boyunca hazırlık yaptı ama bu millet, 12 saatte onların hazırlığını darmadağın etti'.

Türkiye-Pakistan Parlamentolararası Dostluk Grubu Başkanı, AK Parti Trabzon Milletvekili Muhammet Balta, FETÖ'nün 40 yıl boyunca hazırlık yaptığını ancak milletin, 12 saatte onların hazırlığını darmadağın ettiğini belirtti.

Balta, Güney Asya Stratejik Araştırmalar Merkezi Başkanı Cemal Demir ve beraberinde 'Türkiye, Hindistan ve Pakistan Arasında Kültürel ve Akademik Bilgi Erişimini Arttırma Programı' çerçevesinde Türkiye'de bulunan öğrencileri kabul etti.

Heyete, FETÖ'nün darbe girişimine ilişkin bilgi veren Balta, 15 Temmuz gecesi askerin içine sızan üniformalı FETÖ teröristlerinin, özellikle seçilmiş hükümete, devlete karşı bir darbe girişiminde bulunduğunu anımsattı. Balta, FETÖ'nün, öncelikle eğitim adı altında bir yapılanmaya gittiğini, devletin bütün birimlerine sızdığını dile getirerek, milletin parasıyla, vergileriyle alınan uçak, tank, silahların 15 Temmuz gecesi sivillere doğrultulduğunu bildirdi.

Balta, teröristlerin, 15 Temmuz gecesi yüzde 52 oy alan cumhurbaşkanının külliyesini ve TBMM'yi bombaladığını, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ı öldürmek amacıyla kaldığı otele gittiğini, iki korumasını şehit ettiğini, TBMM'de milletvekilinin eşi ve çocuğunun yaralandığını ifade etti.

Milletin, darbe girişiminden itibaren hangi siyasi görüşte olursa olsun, tek bir noktada birleşerek, bayrak, millet için el ele verdiğini, darbeye direnç gösterdiğini belirten Balta, 'Kadını erkeğiyle, yaşlısı genciyle bütün insanlarımız tankların önüne atladılar, mermilere karşı göğüs gerdiler, uçakların bombalarından korkmadılar. Onların topları, tankları, silahları vardı ama milli iradeye, demokrasiye sahip çıkmak için bu milletin de yüreği, imanı vardı. Milletin sevgisi, güvenini kazanan Sayın Erdoğan'ın televizyonda konuşmasıyla 81 ilde, milyonlar sokağa döküldü. ' diye konuştu.

Balta, FETÖ'nün 40 yıl boyunca hazırlık yaptığını ama bu milletin 12 saatte onların hazırlığını darmadağın ettiğine dikkati çekti. Balta, FETÖ'nün, ülkeyi bölmek, parçalamak için mücadele ettiğini, İslam dinine zarar vermek için her türlü şeyi yaptığını vurgulayarak, terörist başı Fetullah Gülen ve teröristlerin, Türkiye düşmanları ve İslam düşmanlarının bir maşası olduğunu vurguladı.

Türkiye ve İslam düşmanlarının, bir şeyi hesap edemediğine işaret eden Balta, 'Bu millet, söz konusu bayrak olduğunda gerisi teferruat diyerek, bayrağına, devletine bağlı kalışı, siyasi görüşlerini bırakarak, ülkesine demokrasiye sahip çıkması, onların bütün planlarını bozguna uğrattı.' ifadesini kullandı.

Balta, Türkiye'nin güçlü bir ülke olduğunu, 15 Temmuz'dan sonra daha güçlü hale geldiğini sözlerine ekledi.
Kaynak: AA