Kılıçdaroğlu'ndan Fırat Kalkanı'na destek

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, "IŞİD denen terör örgütüne dersini vermek için Cerablus’a girdi ordumuz. Sonuna kadar arkasındayız, şanlı ordumuzu destekleyeceğiz." dedi.

Kılıçdaroğlu'ndan Fırat Kalkanı'na destek
Kılıçdaroğlu'ndan Fırat Kalkanı'na destek
Artvin'in Şavşat ilçesinden Ardanuç ilçesine gittiği sırada konvoyu silahlı saldırıya uğrayan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Ardanuç'ta partililere seslendi. 

Kılıçdaroğlu, saldırı sonrası yaptığı açıklamada 'Şu an güvenli bölgedeyim, kaygıya gerek yok; programı iptal etmeyeceğiz' demişti. İçişleri Bakanı Efkan Ala ise, saldırıyla ilgili olarak 'PKK'nın yaptığına eminiz' ifadesini kullanmıştı.

Kemal Kılıçdaroğlu'nun açıklamalarından satır başları şöyle:

'Ne terör bizi yıldırır, ne de başkaları. Çünkü biz Mustafa Kemal'in Türkiyesini büyütmek zorundayız. Cumhuriyeti kanla kurduk, gözyaşıyla kurduk, şehitlerle kurduk. Hiç kimse bize tehdit edecek, terör estirecek, vazgeçmeyeceğiz. Bakınız, Gaziantep'te büyük bir acı ile karşılaştık. Terör 53 vatandaşımızın canını aldı. Çocukların bu ülke için ne kadar önemli olduğunu, anne baba için ne kadar önemli olduğunu hepimiz biliriz. Bir terör saldırısı sonucu çok sayıda çocuğumuz hayatını kaybetti. IŞİD denen terör örgütüne dersini vermek için Cerablus'a girdi ordumuz. Sonuna kadar arkasındayız, şanlı ordumuzu destekleyeceğiz'

'Beraber savaşacağız'

'Beraber savaşacağız, birlik beraberliğe zarar vermek isteyenlere karşı beraber savaşacağız. Yaşanacak bir Türkiye, kadınların yüzünün güldüğü bir Türkiye. Kadınların evlerinde huzur içinde yaşadıkları, çocuklarını huzur içinde okula gönderdikleri, çocuklarını ellerine kına yakarak askere gönderdiği bir Türkiye. En büyük özlemimiz bu. Bu güzel ülkede düşüncelerimiz farklı bile olsa kardeşçe yaşamasını öğreneceğiz. Eğer yaşanacak bir Türkiye istiyorsak, güzel bir Türkiye istiyorsak, camiye siyaseti sokmayacağız, kışlaya siyaseti sokmayacağız. Askeriyeye siyaseti sokmayacağız, avluya siyaseti sokmayacağız. Siyaset buraya sokulunca ülke bölünüyor'