FETÖ'nün Darbe Girişimi

Hakİş Genel Başkanı Arslan: 'Hain FETÖ ile mücadeleyi önemsiyor ve destekliyoruz. Ancak mücadelenin hukuk zemini içerisinde yapılmasına dikkat edilmelidir. Başka deyişle FETÖ ile mücadele ederken, bunlarla mücadele eden insanların yaftalanmasına da sebep olunmamalıdır'

Hak-İş ve Hizmet-İş Genel Başkanı Mahmut Arslan, 'Hain FETÖ ile mücadeleyi önemsiyor ve destekliyoruz. Ancak mücadelenin hukuk zemini içerisinde yapılmasına dikkat edilmelidir. Başka deyişle FETÖ ile mücadele ederken, bunlarla mücadele eden insanların yaftalanmasına da sebep olunmamalıdır.' değerlendirmesinde bulundu.

Hizmet-İş'in Emek Konukevi'nde yapılan Olağanüstü Genişletilmiş Başkanlar Kurulu'na katılan Arslan, 15 Temmuz darbe girişiminin Türkiye'yi işgal harekatı olduğunu söyledi.

Darbecilerin milletin birliği ve beraberliğiyle hezimete uğratıldığını anımsatan Arslan, '15 Temmuz, Türkiye'nin bölgesinde güçlü ve oyun kurucu bir ülke olmasının, güçlü ekonomi ve demokrasiye hızla kavuşmasını engelleme girişimidir. Bu felaket Cenab-ı Allah'ın lütfu ve milletimizin iradesiyle bertaraf edilmiştir. ifadelerini kullandı.

Hak-İş'in, FETÖ'nün sızamadığı önemli ve etkin örgütlerden biri olduğuna dikkati çeken Arslan, şunları belirtti:

'Hak-İş mensupları, darbe girişimi vuku bulduğu andan itibaren ve hatta çağrıları beklemeden sokağa çıkmıştır. Bu mücadelede şehit ve gazi olan üyelerimizden dolayı onur duyuyoruz, gururluyuz. Hain FETÖ ile mücadeleyi önemsiyor ve destekliyoruz. Ancak mücadelenin hukuk zemini içerisinde yapılmasına dikkat edilmelidir. Başka deyişle FETÖ ile mücadele ederken, bunlarla mücadele eden insanların yaftalanmasına da sebep olunmamalıdır.'

Arslan, Hak-İş olarak, Ergenekon davası sürecinde uzun tutukluluk sürelerinin sıkıntı doğuracağını belirttiklerini anımsatarak, 'Orada bu durumun FETÖ'nün bir tezgahı olduğu sonradan ortaya çıktı. Ancak orada pek çok insan uzun tutukluluktan dolayı intihar etti, aileleri dağıldı. Bugün aynı hatanın tekrarlanmamasına dikkat edilmelidir. İsimsiz ihbar mektuplarıyla hedef saptırmalara karşı dikkatli olunmalıdır.' dedi.

- 'Bütün partiler, sivil toplum örgütleri net olmalı'

Suriye'nin kuzeyine yönelik 'Fırat Kalkanı' operasyonuna da değinen Arslan, 'PKK ve DAEŞ'e yönelik mücadeleyi desteklediklerini vurgulayarak, şöyle dedi:

'FETÖ'nün amaçlarına paralel şekilde PKK ve DAEŞ'in saldırılarını artırdığını görüyoruz. Türkiye'ye yeni sorunlar oluşturmaya çalışıyorlar. Burada bazıları riyakar davranıyor. HDP, DAEŞ'i eleştiriyor, PKK'yı sahipleniyor. HDP bu çifte standarda son vermelidir. FETÖ ile PKK biri diğerine tercih edilemez. Bütün partiler, sivil toplum örgütleri net olmalıdır. Güçlü olmak istiyorsak, her türlü tehlikeye karşı birlikte mücadele etmek zorundayız. Hak-İş ve Hizmet-İş olarak bizim tavrımız nettir. Bütün darbelere, darbe girişimlerine ve terörün her türlüsüne karşıyız. Bugüne kadar antidemokratik girişimler karşısında iktidarda kim olduğuna bakmadan demokrasiden yana tavır aldık. Sorumlu davrandık.'

Başkanlar Kurulu'na, Hizmet-İş Kurucu ve Onursal Genel Başkanı Hüseyin Tanrıverdi ile Arnavutluk Kamu İdareleri ve Kamu Çalışanları Sendikası Genel Başkanı Entela Hysnellari de katıldı.
Kaynak: AA