Bakan Ala'dan 'CHP konvoyuna saldırı' açıklaması

İçişleri Bakanı Efkan Ala, CHP lideri Kılıçdaroğlu'nun konvoyuna yapılan saldırıyla ilgili açıklamalarda bulundu.

Bakan Ala'dan 'CHP konvoyuna saldırı' açıklaması
Bakan Ala'dan 'CHP konvoyuna saldırı' açıklaması
İçişleri Bakanı Efkan Ala, CHP lideri Kılıçdaroğlu'nun konvoyuna yapılan saldırıyla ilgili açıklamalarda bulundu. Konvoyun öncülüğünü yapan jandarma aracına terörist unsurların ateş açtığını belirten İçişleri Bakanı Ala, 'Konvoya saldırı yapılmıştır' dedi.

İçişleri Bakanı Ala saldırıyla ilgili şu açıklamayı yaptı: 'CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu'nun konvoyunun korumasını sağlamak üzere görevlendirilmiş ve öncülüğünü yapan jandarma aracımıza terörist unsurlarca ateş açılmıştır. Bu ateş sonucu aracı kullanan jandarma er başından ağır yaralanmıştır, iki astsubay da hafif yaralanmıştır. Biz bu seyahatin güvenli olması için şimdi Sayın Kılıçdaroğlu'nun güvenli yere götürüyoruz. Biz o bölgeye helikopter de gönderdik. PKK bir süredir Karadeniz'e açılma girişimi var. Giresun, Ordu ve Artvin'de terörist girişimleri oldu. Bu saldırının arkasında bölücü terör örgütü var. İşi yapan alçaklar yakalanacaktır.'

CHP lideri Kılıçdaroğlu'nun konvoyuna saldırının arkasında PKK'nın olduğunu belirten İçişleri Bakanı Efkan Ala, 'Arkadaşlarımızın söylediği kesin olarak PKK ve onlara yönelik operasyon başladı. Orada güvenlik unsurlarımız vardı, böyle bir şey olunca hemen operasyon başladı' dedi.

İçişleri Bakanı Efkan Ala, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun tutumuna da teşekkür ettiklerini söyledi.