Ormanın 'Hanım Elleri'

İzmir Orman Bölge Müdürlüğüne bağlı Akhisar Orman İşletme Müdürlüğünde şef kadrosunda görev yapan 10 orman mühendisinin 4'ü kadınlardan oluşuyor.

Akhisar Orman İşletme Müdürlüğünde şef kadrosunda görev yapan 4 kadın mühendis, ormanların oluşturulması, korunması ve geliştirilmesi amacıyla zorlu arazi şartlarında görev yapıyor.

İzmir Orman Bölge Müdürlüğünden yapılan yazılı açıklamaya göre, Akhisar Orman İşletme Müdürlüğünde şef kadrosunda görev yapan 10 orman mühendisinin 4'ü kadınlardan oluşuyor.

'Ormanın hanım elleri', aşırı sıcaklar, ihmal ve dikkatsizlik sonucu meydana gelen orman yangınlarında erkek meslektaşlarıyla birlikte başarıyla mücadele veriyor.

Kadın orman mühendislerinden Müjde Kaya Alaca, son iki yılı Akhisar'da olmak üzere 8 yıldan bu yana Orman İşletme Şefi olarak görev yaptığını belirterek, görev bölgesinde yaklaşık 35 bin hektarlık bir orman alanı bulunduğunu kaydetti.

Evli ve iki çocuk sahibi olan Alaca, 'Geleceğimizin teminatı olan çocuklarımız için bırakacağımız en büyük milli servet olan ormanlarımız yanmasın, geleceğimiz kararmasın' ifadelerini kullandı.

Meslektaşı Alaca gibi son 2 yılı Akhisar'da olmak üzere 8 yıldır meslekte olduğunu ifade eden Cemile Tüfekçi Özkovan ise sorumluluk alanında 30 bin hektarlık orman alanı bulunduğunu dile getirdi.

Ormanlara insanlardan gelebilecek yangın ve başka zarar verici saldırılara karşı korumanın en önemli yöntemin eğitim ve bilinçlendirme çalışmaları olduğunu vurgulayan Özkovan, orman sevgisi ve bilincinin insanlara daha küçük yaşlarda aşılanması gerektiğini bildirdi.

Akhisar Orman İşletme Şefliğinde 3 yıldır Toprak Muhafaza ve Ağaçlandırma Şefi olarak görev yapan Merve Ekin Kaplan ise kış aylarında binlerce fidanı toprakla buluşturmakla görevli olduğunu, yaz aylarında ise fidanların bakımını yaptıklarını belirtti.

Orman yangınlarıyla mücadele çalışmalarına katılan Kaplan, dikilen her fidanın dünyaya gelen bir bebek gibi olduğunu, küresel ısınmanın panzehirinin de orman ve ağaç olduğunu ifade etti.

Akhisar Orman İşletme Müdürlüğünde 4 yıldır Orman Depo Şefi olarak görev yapan Merve Bahçekapılı da ormandan nakledilen ürünlerin sınıflara ayrılarak açık ihaleye hazırlanması ihalede satılması ve satış sonucu depodan nakledilmesi işlerini yürüttüğünü belirtti.

Kaynak: AA