Ordu'da Dolandırıcılık İddiası

Ordu’nun Korgan ilçesinde bir muhtar, kendisini telefonda komutan olarak tanıtan ve adının Fetullahçı Terör Örgütü’ne (FETÖ) karıştığını söyleyen kişilerce 3 bin lira dolandırıldı.

İddiaya göre, Yeşildere Mahalle Muhtarı Mustafa Başarmak'ı arayan dolandırıcılar, kendilerini komutan olarak tanıtarak para talebinde bulundu.

Bunun üzerine dolandırıcılara inanan Başarmak, ilçedeki PTT şubesinin ATM'sine giderek dolandırıcıların hesabına toplamda 7 bin 700 lira para yatırdı.

Bu sırada bankamatikte bekleyen bir kişi, Başarmak’ın dolandırıldığını fark ederek durumu polis haber verdi.

Kısa sürede ihbar edilen yere gelen polis ekipleri Başarmak’ın hesabını dondurdu. Ancak bu sırada dolandırıcıların yatırılan paradan 3 bin lira çektiği anlaşıldı.

- 'Çok korktum, ne yapacağımı bilemedim'

Muhtar Başarmak, AA muhabirine yaptığı açıklamada, dolandırıcıların kendilerini ilçede görev yapan bir komutanın adını vererek aradığını söyledi.

Dolandırıcıların kendisini FETÖ’ye üye olmakla suçladığını ifade eden Başarmak, 'Sabah erkenden Korgan ilçemize geldim. Öğle saatlerinde bilmediğim bir telefon numarasından arandım. Telefonda bana jandarma karakolundan aradığını söyleyen kişi ilçede görev yapan bir komutanımızın ismini söyleyip, ‘Cumhuriyet savcımızda şu an yanımda dinliyor. Senin adın FETÖ terör örgütüne karışmış’ dedi. Çok korktum ve ne yapacağımı bilemedim.' dedi.

Dolandırıcıların kendisine ait her türlü bilgiye sahip olduğunu belirten Başarmak, 'Dolandırıcılar bana ‘Bankadaki 20 bin TL’ne el konuluyor. Bu arada biz paranı güvence altına almamız için senin 20 bin TL paranı evine eşine gönderdik. İnanmazsan evini ara sor’ dediler. Benden öncede eşimi arayıp tehdit ederek ‘eşin parayı aldı mı diye sorarsa aldım diyeceksin’ demişler. Eşimi aradığım da bana parayı aldığını söyledi. Ben de dolandırıcılara inanarak bankaya gittim ve hesabımda olan parayı çekerek bana verilen hesaba bankamatikten yatırmaya başladım.” diye konuştu.

Bankamatikte bekleyen bir kişinin kendisini uyarması üzerine polisi aradıklarını anlatan Başarmak, şöyle konuştu:

'Toplamda 7 bin 700 TL’yi 3 parça halinde yatırdım. Bankamatikte bekleyen bir kişi yanıma gelerek ne yaptığımı sordu. Bende konuyu anlattım. Bana dolandırıldığımı söyledi. Sağolsun bana yardımcı oldular. Ancak yatırdığım hesap numarasından 3 bin TL hemen çekilmiş. Geri kalan 4 bin 700 lira para ise yetkililer tarafından donduruldu. Param şuanda yatırdığım hesap numarasında duruyor. Benim yaşadığım bu tür olaydan sonra vatandaşları daha dikkatli olmaya davet ediyorum.' diye konuştu.

Kaynak: AA