KÜ Diş Hekimliği Fakültesi Yeni Binasında Faaliyete Başladı

Kırıkkale Üniversitesi (KÜ) Diş Hekimliği Fakültesi yeni binasında hizmet vermeye başladı.

KÜ’den yapılan yazılı açıklamada, Diş Hekimliği Fakültesinin, 30 bin metre kare kapalı alana sahip Türkiye’nin en büyük fakülte hastanesi olarak yeni binasına taşındığı belirtildi.

Ağustos ayında inşaatı tamamlanan hastanenin, bugün itibariyle yeni binasında hasta kabulüne başladığı aktarılan açıklamada, şu ifadeler yer aldı:

'200 hastanın aynı anda tedavi edilebildiği hastane teknik imkanları, modern mimarisi, eğitim olanakları ile Türkiye’nin en önde gelen Diş Hekimliği Fakültelerinden biri olmaya aday. Yeni binamızda hasta kabulüne başladık. Sekiz tane ana bilim dalımız var. Bir tanesi entegre kliniğimiz olmak üzere toplam 9 kliniğimiz ve hastaların anestezi altında uyutulup ameliyat edileceği iki tane genel ameliyathanemiz var. Hastayı uyutmadan bilinci açık şekilde ameliyat edebileceğimiz 2 lokal ameliyathanemiz ve ayrıca öğrencilerimiz için 2 preklinik laboratuvar, bir de fantom laboratuvar olacak. Bu laboratuvarlarda öğrenciler modeller üzerinde uygulama yaparak tecrübe kazanacak. Hastane bünyesinde 36 öğretim görevlisi, 56 araştırma görevlisi, 20 memur, 30 sağlık personeli var. Ülkemize hayırlı uğurlu olsun.'

Kaynak: AA