Eskişehir'den Kısa Kısa

Eskişehir Büyükşehir Belediyesi ekipleri yol bakım çalışmaları gerçekleştiriyor.



Belediyeden yapılan yazılı açıklamaya göre, beledi̇ye ekipleri Beşikderesi mevkinde asfalt sathi kaplaması çalışması yaptı.

Tepebaşı Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğü ekipleri ise bölgede bulunan boş arazilerdeki otları temizliyor.

Belediyeden yapılan yazılı açıklamaya göre, belediye ekipleri gerek temizlik açısından gerekse oluşabilecek herhangi bir yangına sebebiyet vermemesi için boş arazilerdeki ve kaldırım kenarlarındaki otlar biçiliyor.

Yetkililer, boş arsa ve kaldırımlarda büyüyen otların zaman zaman yangınlara neden olduğunu belirterek, bunu ortadan kaldırmak ve bu alanların temizlenmesi amacıyla bu çalışmaların devam edeceğini kaydetti.

- 'Uzaya ilk adım' eğitimi

Eskişehir Büyükşehir Belediyesi Bilim Deney Merkezi ve Sabancı Uzay Merkezi'nin birlikte hazırladıkları yaz atölyeleri eğitime başladı.

Belediyeden yapılan yazılı açıklaya göre, 5-7 yaş çocukların katıldığı 'Uzaya ilk adım' atölyesinde öğrenciler, astronotların yaşamından bölümleri uygulayarak öğrendiler.

Bilim Deney Merkezi ve Sabancı Uzay Evi yaz atölyelerinde uzaya ilk adımlarını attı. Atölye çalışmalarına katılan çocuklar bir astronotun uzaydaki yaşamıyla ilgili basit eğitim aldılar.

- Kardeş şehirden demokrasi mektubu

Eskişehir'in 'Kardeş Şehri' olan Frankfurt'un Belediye Başkanı Peter Feldmann, Eskişehir Büyükşehir Belediyesi Başkanı Yılmaz Büyükerşen'e bir mektup gönderdi.

Belediyeden yapılan yazılı açıklamaya göre, Başkan Feldmann, Büyükerşen'e gönderdiği mektubunda, Türkiye'deki son gelişmeleri büyük bir ilgiyle izlediğini ve takip ettiğini ifade etti.

Feldmann, mektubunda şu ifadelere yer verdi:

'Eskişehir ve Frankfurt şehirleri arasındaki yakın ve dostane ortaklık benim açımdan büyük önem teşkil etmektedir. Bu nedenle Eskişehir ve şehrinizin demokratik ilkelere bağlılığı ile dayanışma halinde olduğumuzu özellikle belirtmek isterim. Her ne kadar bugünlerde ülkelerimiz arasındaki ilişkiler gergin de olsa, Frankfurt ve Eskişehir arasında belediyelerimiz düzeyindeki ilişkinin benim kalbimde çok ayrı bir yeri var.'

- Jiletler geri dönüşümde kullanılacak

Eskişehir'de berber ve kuaförlerin kullandığı jiletler geri dönüşümde kullanılacak.

Odunpazarı Belediyesinden yapılan yazılı açıklamaya göre, Odunpazarı Belediyesi Kırsal Hizmetler Müdürlüğü, Çevre Koruma ve Kontrol Müdürlüğü, Hayvan Hakları Federasyonu ile Berberler ve Kuaförler Meslek Odası tarafından gerçekleştiren projede, berberlerin ve kuaförlerin kullandığı jiletler çöpe atılmayacak ve geri dönüşüme kazandırılacak.

Çöpe atılan jiletlerin insanların ellerini ve hayvanların ağzının kesmesini engellemeyi amaçlayan proje kapsamında berber ve kuaförlere Odunpazarı Belediyesinin hazırladığı jilet toplama kutuları dağıtacak.

Kaynak: AA