Samsun'da Demokrasi Nöbeti

Samsun’da demokrasi nöbeti 19. gündür devam ediyor. AK Parti İl Başkanı Muharrem Göksel, “Bu millet olduğu müddetçe Türkiye’de hiç kimse kendi borusunu öttüremez” dedi.

Samsun'da Demokrasi Nöbeti
Samsunlu vatandaşlar 15 Temmuz gecesinden bugüne kadar Cumhuriyet Meydanı’ndaki demokrasi nöbetine aralıksız devam ediyor. Meydanda toplanan binlerce vatandaş, ellerinde Türk bayraklarıyla vatan için çeşitli sloganlar atarken, FETÖ lideri Fethullah Gülen için de idam taleplerini yinelediler. Meydandaki gösteriler, ilahi dinletisi, Kur’an-ı Kerim tilaveti ve semazen gösterisi ile devam etti.

Vatandaşların 18 gündür meydanları ilk günkü gibi doldurduğunun altını çizen Başkan Muharrem Göksel, “Demokrasi nöbeti 18. gününde de aynı ilk günündeki aşkla devam ediyor. Samsunlu hemşehrilerimiz hiç yılmadan sonuna kadar demokrasisine ve iradesine sahip çıkıyor. Bu vatanın sahibi halktır. Bu halkın önünde hiçbir irade yoktur. Halk iradesini net olarak kullanıyor ve samimiyetle davasına sahip çıkıyor. İl başkanı olarak vatandaşlarımızla beraber burada olmaktan gurur duyuyoruz. Coşku hiç bitmeden devam ediyor ve bayrağın kutsal olduğunu buradan herkese gösteriyorlar. Bu millet olduğu müddetçe Türkiye’de hiç kimse kendi borusunu öttüremez. Halk ne derse o olur. Halkın ne dediği de meydanlarda bellidir. Halk, ‘Ben Recep Tayyip Erdoğan’a yetkiyi verdik. Erdoğan başkomutandır. Biz onun arkasındayız’ diyor. 81 ilde aynı şekilde devam ediyor. Nasıl Çanakkale Savaşı’nda halk hep beraber cepheye ölüme gitmişse, burada da hep beraber mücadeleyi kabul etmiş sonuna kadar demokrasiyi savunmakta kararlı görünüyorlar. Türk halkı budur. Birlik ve beraberliği en sıkışık dönemde sergileyebilen bir ırktır. Bu vatandaşlarımızın hepsine teşekkürlerimizi sunuyoruz” diye konuştu.

Darbe girişimine tepkilerini gösteren vatandaşlar ise Fethullah Gülen’in Türkiye’ye getirilip idam edilmesini istediler.
Kaynak: İHA