Başkan Tutal, KOMEK Öğrencilerini Ziyaret Etti

Konya’nın Seydişehir İlçe Belediye Başkanı Mehmet Tutal, Konya Büyükşehir Belediyesi KOMEK yaz kurslarında eğitim alan öğrencileri ziyaret etti.

Başkan Tutal, KOMEK Öğrencilerini Ziyaret Etti
Seydişehir Belediyesine ait Seyitharun İş Merkezinde faaliyet gösteren KOMEK yaz kurslarında eğitim alan öğrencileri sınıflarında ziyaret ederek sohbet eden Başkan Tutal, KOMEK sorumlusu Gülistan Arıtürkten çalışmalar hakkında bilgi aldı. KOMEK yaz kurslarında öğrencilere Kur’an-ı Kerim eğitimi ile spor faaliyetleri, yüzme, resim, pratik bilgiler, mutfak bilgileri, takı tasarım gibi birçok dalda eğitim veriliyor.

Sınıflarda Kur’an-ı Kerim eğitim alan öğrencilerle sohbet eden Belediye Başkanı Mehmet Tutal, “Kur’an-ı Kerim okuyarak yaşamımıza uyguladığımız zaman hem dünyamızı, hem ahiretimizi kurtarmış oluyor. Allah bir şeyi Kur’an’da ya da Peygamberimiz sünnette yasak etmiş. Bunu yapmayın diye, yapmayın denilen şeylerin bir insana yaptığı zaman faydası olmuyor. Allah bir şeyi yapmayın dedi ise bu haramdır. Allah bir şeyi yasak ederken insana zaralı olduğundan dolayı yasak etmiş, insanoğlunu zor duruma düşürmek için değil. Onun için anlayacağız, hayatımıza uygulayacağız. Hem hayatımız kurtulacak, hem ahiretimiz kurtulacak” dedi.

15 Temmuz gecesi yaşanan darbe girişimini hatırlatan Başkan Tutal, “Bu gecede 250 insan şehit edildi, 2 bin 500 kişini ağır yaralandı. Yaralayanlar, öldürenler kim, bizim askerlerimiz. Onların içindeki ağırlık kim kendini dindar olarak gören insanlar. Yani Fetullahçı Terör Örgütü tarafından yetiştirilmiş, Müslümanız diyen insanlar. Birçokları 5 vakit namazını kılıyor, gece nazmı kılıyor. Bu insanlar uçaklara, tanklara binip kardeşleri katlediyor. Biri çıkıp ben hocayım diyor. İnsanlar ona inanıyor. Oda insanları yanlış yönlendiriyor. Bu neden oluyor. Müslümanın rehberi Kur’an-ı Kerim-i okuyarak beslenmemesinden kaynaklanıyor. Yani biz bu kitabı okumazsak anlamazsak birileri çıkar bu gün bu memlekete nasıl ihanet etmişlerse, 20 yıl sonra bir başkası çıkar… Onun için önce Allah’ın kitabını okumalıyız. Rehberimiz o olacak yaşam tarzı olarak. Müslümanın rehberi de yaşam şekli olarak Peygamberimizi taklit edeceğiz. Onun dışındakilere gidecek olursak böyle hain yetiştirilir. Eğer biz Kur’an-ı Kerim i kendini hoca ilan eden hainlerden öğrenirsek Allah korusun ülkemizde, memleketimize, ihanet edenlerden oluruz. Ben bu yaz sıcağında buraya gelerek Kur’an-ı Kerim eğitim almanızdan dolayı teşekkür ediyorum” şeklinde konuştu.

Kaynak: İHA