Bursa'daki Cinayet Davası

Annesini yüzlerce bıçak darbesiyle öldürdüğü iddiasıyla tutuklanan Selçuk Bakıryapan'ın yargılanmasına başlandı.

Bursa'da, 67 yaşındaki annesini yüzlerce bıçak darbesiyle öldürdüğü ileri sürülen Selçuk Bakıryapan hakkındaki davanın görülmesine başlandı.

Bursa 1. Ağır Ceza Mahkemesindeki duruşmaya tutuklu sanık Bakıryapan, akli dengesinin yerinde olup olmadığının tespiti için İstanbul Adli Tıp Kurumuna gönderildiği için katılmadı. Sanık ve müdahil avukatları duruşmada hazır bulundu.

Sanığın ablası Saniye Durmaz (46), mahkemeye duruşma gününden önce gelip verdiği ifadesinde, annesiyle yaşayan kardeşinin 20 yıldır şizofreni hastası olduğunu belirterek, sanığın zaman zaman annesi ile tartıştığını ve morali bozulduğunda arayıp kendisini de eve çağırdığını anlattı.

Olay gecesi saat 04.00 sıralarında kardeşinin aradığını aktaran Durmaz, 'Bana, 'Annemi bıçakladım, öldürdüm. Kendimi de bıçakladım' dedi. Ben de neden yaptığını sordum. Bana, 'İki gecedir uyku uyuyamıyorum. Annem bana bağırdı. Ben kendimi öldürmek istedim ancak annem bağırınca ondan dolayı bıçakladım.' dedi. Ben de her zamanki gibi beni çağırmak için böyle söylediğini düşünüp 'o saatte gelemeyeceğimi' söyledim. Anneme böyle bir şey yapabileceğine ihtimal veremedim.' ifadesini kullandı.

Durmaz, sabah saat 07.00 sıralarında kardeşinin tekrar kendisini aradığını belirterek, şunları kaydetti:

'Bana, 'Annemi tuzlayayım mı, kokacak. Jandarma, polis ve ambulans çağır' deyince, ben de 'Gerçekten yaptın mı?' diye sordum. Bana, 'Yaptım, kendimi de bıçakladım. Kanlar içindeyim.' dedi. Bunun üzerine hemen oğlumla beraber annemin evine gittim. Kapıyı çalmama rağmen açmadı. Aşağıdan bağırınca cama çıktı. Elinde bıçak vardı. Üzerindeki kazak da kan içerisindeydi. Karnı yarılmış biçimdeydi. Daha sonra polis ve itfaiye girdi. Şikayetçiyim.'

Mahkeme heyeti, eksik evrakların tamamlanması için duruşmayı erteledi.

Ocak ayında, merkez Osmangazi ilçesi Elmasbahçeler Mahallesi Baş Sokak'ta oturan Selçuk Bakıryapan, birlikte yaşadığı 67 yaşındaki annesi Muazzez Bakıryapan'ı yüzlerce bıçak darbesiyle öldürmüştü. Güvenlik güçlerince biber gazıyla etkisiz hale getirilip gözaltına alınan Bakıryapan, tutuklanmıştı.

Kaynak: AA