Yeni Zelanda Büyükelçisi Curr TBMM'de

Curr: 'Darbe girişimi sırasında ve sonrasında karşılaşmış olduğunuz durum ortada. Şu konuda emin olabilirsiniz ki Yeni Zelanda her zaman için Türkiye'nin yanında yer alacaktır'

Yeni Zelanda'nın Ankara Büyükelçisi Jonathan Andrew Curr, 'Darbe girişimi sırasında ve sonrasında karşılaşmış olduğunuz durum ortada. Şu konuda emin olabilirsiniz ki Yeni Zelanda her zaman için Türkiye'nin yanında yer alacaktır' dedi.

Curr, Türkiye-Yeni Zelanda Parlamentolararası Dostluk Grubu Başkanı ve AK Parti Aksaray Milletvekili Cengiz Aydoğdu'yu Meclis'te ziyaret etti.

Görüşme sırasında Aydoğdu, Curr'dan, 15 Temmuz'da FETÖ tarafından gerçekleştirilen darbe girişimini ve Türk halkının gösterdiği demokratik olgunluğu ülkesine anlatmasını istedi.

TBMM Başkanı İsmail Kahraman ve milletvekili heyetiyle Yeni Zelanda'ya gittiklerini, bu ülke meclisini ziyaret ettiklerini anlatan Aydoğdu, parlamento üyelerinin de kendilerini ayakta alkışlayarak karşıladıklarını söyledi. Aydoğdu, 'Biz Türkler, Yeni Zelanda'nın kuruluşunda emeği olan insanlar olarak hissettik kendimizi. Savaştık ama savaşın sonunda bir ulusal kimlik ve ulusal ülke doğdu.' diye konuştu.

FETÖ darbe girişimine değinen Aydoğdu, yaklaşık bir ay önce Türkiye'nin talihsiz bir olay yaşadığını ifade etti. Bu olayın Türkiye'nin demokratik gidişatını değiştirmeyeceğine dikkati çeken Aydoğdu, 'Türkiye, demokratik bir dünyanın kopmaz bir parçası olmakta kararlıdır ve öyle devam edecektir. Bu konuda da sayın Büyükelçiden hükümetleri ve ülkeleri nezdinde 15 Temmuz'da yaşadığımız olayın ağırlığını ve Türk halkının gösterdiği demokratik olgunluğu anlatmasını diliyor, desteğiniz ve yardımınız konusunda da şimdiden teşekkür ediyoruz.' değerlendirmesini yaptı.

Yeni Zelanda'nın Ankara Büyükelçisi Curr da iki ülke arasındaki ilişkinin gelişmesini önemsediklerini belirtti. Türkiye'nin Yeni Zelanda ve halkı için çok önemli olduğunu ifade eden Curr, 'Darbe girişimi sırasında ve sonrasında karşılaşmış olduğunuz durum ortada. Şu konuda emin olabilirsiniz ki Yeni Zelanda, her zaman için Türkiye'nin yanında yer alacaktır.' dedi.

Kaynak: AA