DOĞAKA'dan Antakya OSB'deki 7 Firmaya Destek

Antakya OSB Yönetim Kurulu Başkanı Kabaali: 'Firmalara verilen desteklerin devamıyla 50 milyon dolar olan ihracatın daha üst seviyelere taşınmasını beklemekteyiz'.

Doğu Akdeniz Kalkınma Ajansı (DOĞAKA) tarafından, Antakya Organize Sanayi Bölgesi'ndeki (OSB) 7 firmaya maddi destek verileceği bildirildi.

Antakya OSB Yönetim Kurulu Başkanı Tahsin Kabaali, yaptığı yazılı açıklamada, '2016 Yılı İthalat Bağımlılığının Azaltılması ve İhracatın Geliştirilmesi Mali Destek Programı' ve '2016 Yılı Sürdürülebilir Üretimin Geliştirilmesi ve Yenilikçilik Mali Destek Program' kapsamında, kentte başarılı bulunan ve desteklenecek 18 projeden 7’sinin Antakya OSB yatırımcısı firmalar olduğunu belirtti.

Daha önceki yıllarda Antakya OSB’de bulunan 17 firmanın 10 milyon lira tutarındaki çeşitli projelerle DOĞAKA tarafından desteklendiğini hatırlatan Kabaali, 'Son desteklenen projelerle bu sayı 24’e yükselip desteklenen projelerin büyüklükleri de 15 milyon lirayı aşacaktır. DOĞAKA tarafından Antakya OSB’de bulunan firmalara verilen desteklerin devamıyla 50 milyon dolar olan ihracatın daha üst seviyelere taşınmasını beklemekteyiz.' ifadesini kullandı.
Kaynak: AA