78 Bin Kişiye Deprem Eğitimi Verildi

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, kente deprem bilincini kazandırmak için yaklaşık 78 bin kişiye deprem eğitimi verdi.

78 Bin Kişiye Deprem Eğitimi Verildi
Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, 17 Ağustos 1999 depremini yaşamış kente deprem bilincini kazandırmak için bu güne kadar yaklaşık 78 bin kişiye deprem eğitimi verdi. Deprem Simülasyon Merkezi’nde 25 bin kişi ise depremi birebir yaşayarak, depremde neler yapılması gerektiğini uygulamalı olarak öğrendi.

İlkokul öğrencilerine deprem bilincinin verildiği eğitimlerde hazırlanan 60 bin deprem eğitim kitabı ve 40 bin adet deprem eğitim CD’si dağıtıldı. Eğitime katılan öğrencilere ayrıca 18 bin adet deprem ilk yardım çantası verildi.

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi’nin Seka alanı içinde 2012 yılında hayata geçirdiği Deprem Simülasyon Merkezi’nde ise deprem birebir yaşayarak öğreniliyor. Çeşitli depremlerin simülasyonunun platforma uygulandığı merkezde birçok vatandaş eğitim çalışmalarına katılıyor. Şu ana kadar öğretmen, çeşitli illerden gelen ziyaretçiler, belediye çalışanları gibi gruplardan yaklaşık 25 bin kişi deprem eğitimine katıldı.

Öte yandan Kocaeli Büyükşehir Belediyesi tarafından hazırlatılan “Kıpırdayan Dünya” adlı tiyatro oyununu bu zamana kadar 45 okuldan 20 bin öğrenci izledi. Türkiye Beyaz Ay Derneği ve C Planı Akademi’nin ortaklaşa düzenlediği deprem eğitiminde ise görme, işitme, hafif zihinsel engelli özel eğitim alan 502 öğrenciye eğitim verildi.

Kaynak: İHA