Marmara Depremi'nin 17'İnci Yılına Doğru

Kocaeli Valisi Güzeloğlu: 'En büyük temennimiz ve dualarımız, böyle bir felaketin ve acının bir daha yaşanmamasıdır.'

Kocaeli Valisi Hasan Basri Güzeloğlu, 17 Ağustos 1999'da meydana gelen Marmara Depremi'nin 17'inci yılı nedeniyle mesaj yayımladı.

Güzeloğlu, mesajında, 17 yıl önce meydana gelen Marmara Depremi'nin, milletin yaşadığı en acı felaketlerden biri olduğunu kaydetti.

17 Ağustos tarihinin sönen umutları yeniden canlandırmak, vatandaşlara güven duygusunu yeniden kazandırmak ve depremle yaşamayı öğrenebilmek adına kendilerine sorumluluklarını hatırlattığını ifade eden Güzeloğlu, 'En büyük temennimiz ve dualarımız, böyle bir felaketin ve acının bir daha yaşanmamasıdır. Devletimiz ve milletimiz el ele vererek, yaraların sarılması, hayatın normale dönmesi konusunda dün olduğu gibi bugün de dayanışma içerisinde, olağanüstü bir gayret göstermiştir.' değerlendirmesinde bulundu.

Güzeloğlu, Türkiye'nin dünyanın en aktif deprem kuşaklarından biri bulunduğunu dile getirerek, şunları kaydetti:

'Geçmişte yaşanan depremlerin günümüzde ve gelecekte de yaşanılması kaçınılmazdır. Burada önemli husus, depremle yaşamasını öğrenmek, yaşadığımız alandaki binaları depreme dayanıklı hale getirmek ve yaşadığımız yüzyılın bilimsel verileri ışığında sahip olduğumuz bilgi, birikim ve teknolojiyi kullanarak tedbirlerimizi almak, kurumlarımızla, vatandaşlarımızla bütünlük içerisinde her zaman hazırlıklı olmak ve yaşanan büyük acıdan ders çıkararak buna uygun hareket etmektir. Bu anlamda, kamu kurum ve kuruluşları, yerel yönetimler, sivil toplum kuruluşları ve vatandaşlarımız ortak sorumluluk ile duyarlılık içinde davranmalı ve hazırlıklarını buna göre yapmalıdır. Böyle bir acının ülkemizde ve dünyada bir daha yaşanmamasını temenni ediyor, depremde kaybettiğimiz deprem şehitlerimizi rahmetle anıyor, yakınlarına başsağlığı ve sabır diliyorum.'
Kaynak: AA