Kumsaz Halk Plajı Ve Sosyal Tesisi Hizmete Açıldı

Bursa Büyükşehir Belediyesi tarafından yeniden düzenlenen Kumsaz Halk Plajı ve sosyal tesisi törenle hizmete açıldı.

Bursa Büyükşehir Belediyesi'nden yapılan yazılı açıklamada, plaj ve tesis sayesinde Kumsaz'ın, vatandaşlara artık daha kaliteli ve konforlu bir tatil imkanı sunacağı belirtildi.

Törende konuşan Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe'nin, Bursa'nın 300 kilometrelik tüm sahillerinin turizme kazandırılması için çalışmaların sürdüğünü aktararak, 'Bursamızın sahillerinde Büyükşehir Belediyesi olarak temizlik çalışmalarından planlama ve düzenleme çalışmalarına, cankurtaran hizmetlerinden soyunma ve duş kabinlerine kadar gereken hizmeti vatandaşlarımıza veriyoruz. Yaptığımız çalışmalarla Bursa'nın diğer değerleri gibi sahil değeri de öne çıktı. Şu anda 65 kişilik bir ekiple sahillerimizde aktif olarak bu çalışmalarımızı yürütüyoruz. Kıyı ve plajlarda devamlı temizlik yapıyoruz. Sosyal alanlar ile de sahillerdeki ihtiyacı en nitelikli şekilde karşılamaya çalışıyoruz.' dediği ifade edildi.

Bursa’nın değerlerine sahip çıkmak için çalıştıklarını belirten Altepe sözlerini şöyle sürdürdü:

, 'Gerçek anlamda şehrin her köşesinin kaliteli bir kent olması için çalışıyoruz. Kumsaz'a ne yapsak az, çalışmalarımızın devamı da gelecek. Kumsaz Sosyal Tesisi ile Halk Plajı çalışmaları kapsamında 6 ahşap gölgelik, 8 wc, duş, soyunma ünitesi, 2 voleybol sahası, 2 otopark, 2 büfe, etkinlik alanı, 2 cankurtaran iskelesi, 205 araç stoperi, 1 kapalı alan kafe, 2 bahçe kafe, 2 hangar binası, bin 220 metre yürüyüş yolu yapıldı, bin 500 metre tel çit, 5 bin metrekare taban tuğlası, 4 bin 500 metre beton bordur ile 44 aydınlatma direği çalışmaları gerçekleştirildi.'

Kaynak: AA