Sincan'da Çevreci Projeler Hız Kesmiyor

Sincan Belediyesi, daha temiz ve sağlıklı bir çevre için seferber oldu. Sincan Belediyesi’nden bir ekip kapı kapı gezerek vatandaşlara geri dönüşümün önemini anlatıyor.

Sincan'da Çevreci Projeler Hız Kesmiyor
Sincan’da çevre kirliliğini önlemek ve geri dönüşümü mümkün atıkları ekonomiye kazandırmak için birbirinden önemli projelere imza atılıyor. Çevreci projeleriyle dikkat çeken Sincan Belediyesi’nin projesi kapsamında 15 kişiden oluşan bir ekip, kapı kapı gezdiği vatandaşları ve esnafı geri dönüşüm konusunda bilinçlendiriyor. Ekipler, kağıt, karton, metal, cam, plastik ve kompozit gibi atıkların evsel atıklardan ayrı bir poşette biriktirilmesi konusunda uyardıkları vatandaşları daha temiz, sağlıklı ve yaşanabilir bir gelecek için duyarlı olmaya davet ediyor. Her gün toplanan tonlarca çöpün büyük bir bölümünü,geri dönüşüm ile ekonomiye tekrar kazandırılabilecek atıkların oluşturduğunu söyleyen Sincan Belediye Başkanı Doç. Dr. Mustafa Tuna, “Daha temiz ve daha sağlıklı bir gelecek için önlemler almalıyız” dedi.

Çevreye duyarlı bir Sincan hedeflediklerini ifade eden Başkan Tuna, “Geri dönüşüm konusunda gerçekleştirdiğimiz çalışmalarla vatandaşlarımızın da desteğiyle hem çevre kirliliğini önlemek hem de geri dönüşümü mümkün olan bu atıkları ekonomiye kazandırmak adına önemli bir mesafe kat edeceğiz. Vatandaşlarımızın çalışmalarımız konusunda bize destek olacaklarına inancım sonsuz” diye konuştu.

Kaynak: İHA