Neşet Ertaş'ın Ağabeyi Kırşehir'de Toprağa Verildi

'Bozkırın tezenesi'ni yıllar önce Almanya'ya götüren ve felçli parmaklarını tedavi ettiren ağabey Necati Ertaş, babaları Muharrem Ertaş'ın da kabrinin bulunduğu Bağbaşı Mezarlığı'na defnedildi.

İzmir'de 85 yaşında vefat eden, Bozlak ustası Neşet Ertaş'ın ağabeyi Necati Ertaş, Kırşehir'de toprağa verildi.

Ertaş'ın cenazesi, İzmir Büyükşehir Belediyesince uçakla Ankara'ya gönderildikten sonra Kırşehir Belediyesine ait cenaze aracıyla Ali Çam Camisi'ne getirildi.

Necati Ertaş'ın naaşı, kılınan cenaze namazının ardından Bağbaşı Mezarlığı'nda, Neşet Ertaş ve babaları Muharrem Ertaş'ın mezarlarının yakınına defnedildi.

Cenaze törenine Kırşehir Valisi Necati Şentürk, Belediye Başkanı Yaşar Bahçeci, İl Emniyet Müdürü Sıtkı Akgül, Neşet Ertaş'ın oğlu Hüseyin Ertaş, sanatçı Bayram Bilge Tokel ve Kırşehir Ustalar Müzik ve Oyun Topluluğu üyeleri ile vatandaşlar katıldı.

Almanya'da Neşet Ertaş'ın felçli parmaklarını tedavi ettiren ve sanat hayatına yeniden dönmesini sağlayan Necati Ertaş, bu ülkede emekli olduktan sonra İzmir'e yerleşmiş, bir süredir böbrek yetmezliği tedavisi gördükten sonra evinde hayatını kaybetmişti.

'Bozkırın tezenesi' olarak bilinen Neşet Ertaş da 4 yıl önce İzmir'de vefat etmiş, çok sayıda kişinin katıldığı cenaze töreninin ardından Kırşehir Bağbaşı Mezarlığı'nda toprağa verilmişti.
Kaynak: AA