Lisede 'Tarımsal Farkındalık' Projesi

Kütahya’nın Hisarcık ilçesi 15 Temmuz Demokrasi Şehitleri Anadolu Lisesi’nde “tarımsal farkındalık” projesi kapsamında okul bahçesinde organik ürün yetiştiriliyor.

Lisede 'Tarımsal Farkındalık' Projesi
“Tarımsal farkındalık” projesi kapsamında okulun bahçesinde bulunan 50 metrekarelik boş alana 9. Sınıf öğrencilerinin Biyoloji Öğretmeni Ahmet Can nezaretinde ekimini yaptıkları organik domates, biber ve soğan hasadına başlandı.

Proje hakkında bilgi veren Biyoloji Öğretmeni Ahmet Can,”9. Sınıflarla ders işleme esnasında çileğin ağaçta yetiştiğini zanneden, patatesin üstündeki yeşil yaprakları olduğunu bilmeyen, ömründe kürek kullanmamış ve hiç tarlaya girmemiş öğrenciler vardı. Bunun üzerine okul idaresiyle görüşüp okulun 50 metre karelik boş kısmında düzenleme yaparak ekilebilir bir alan oluşturduk. Daha sonra bu alanın zarar görmemesi için okul personelimizle birlikte etrafını tellerle çevirdik. Ardından dikimler ve sulama için liste oluşturup hiç tarlaya girmemiş öğrencileri seçip beraber domates, biber, soğan, kekik, çilek ve maydanozun dikimini gerçekleştirdik. Bu alana uzun yıllardan beri ekim yapılmadığı için gübre kullanmamamıza gerek kalmadı. Sadece sulayıp, çapa ve bakımını yaptık. Bu süreçte bazı bitkilerin kurumasına üzülen öğrencilerimiz de oldu. “Tarımsal farkındalık” projesi ile amacımız, öğrencilerimizin bitkiyi nasıl yetişeceğini öğrenmesine, onu tanımasına ve bir bitkinin bakım sorumluluğunu almasına imkan sağlamak. Şu anda öğrencilerimizle birlikte tamamen organik domates ve biber hasadına başladık. Projemize tel ve profil katkısında bulunan Halil Uyanık isimli esnafımıza ve bizlere her zaman destek olan Okul Müdürümüz Ali Osman Kılıç’a çok teşekkür ediyorum” diye konuştu.

(MA-EFE)
Kaynak: İHA