Ilıcalı 'Dadaşlar Her Şeyin En İyisine Layık'

Ak Parti Erzurum Milletvekili Prof. Dr. Mustafa Ilıcalı, Büyükşehir Belediyesi tarafından gerçekleştirilen ulaşım sevk idare merkezi ve uydu takip merkezinin açılış törenine katıldı. Ilıcalı, konuşmasında Türkiye’nin 2023 hedefine vurgu yaparak, Erzurum’un bu hedefe uygun olarak dev projelere imza atması gerektiğine dikkat çekti.

Ilıcalı 'Dadaşlar Her Şeyin En İyisine Layık'
Erzurum Büyükşehir Belediyesi, İstasyon Meydanı’nda düzenlenen törenle ulaşım sevk idare merkezi ve uydu takip merkezinin açılışını gerçekleştirdi. Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen’i ve ekibini sundukları hizmetlerden dolayı tebrik eden Ak Parti Erzurum Milletvekili Prof. Dr. Mustafa Ilıcalı "Başkanımız Mehmet Sekmen Kartal Belediye başkanı iken, bende İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nde ulaşım daire başkanıydım. Beni ulaşımla ilgili arayan Kartal Belediye Başkanımız Mehmet Sekmen idi. Sağolsun her gün ulaşımla ilgili bir talep getirirdi. Başkanımız ulaşım konusunda oldukça tecrübeli. Ulaşıma karşı ilgisi olan biri bende 35 yıldır asistanlığımdan bu zamana ulaştırmayla ilgilenen bir hemşehrinizim. Mehmet Sekmen Bey buraya başkan olduğu zaman siyasi tecrübesi vardı, Reisi Cumhurumuzun Belediye Başkanlığında çalışma arkadaşıydı. Başkanımız bu tecrübeleriyle burada bir transfer merkezi oluşturuyor. 100 araçlık filoyu buradan transfer edeceğiz. Uydu takip merkeziyle takibi yapılacak. "dedi.

Erzurum’un göç sorununa çözüm bulunması gerektiğinin altını çizen Ilıcalı, "Erzurum muazzam bir şekilde gelişiyor ancak göçü durdurmamız lazım. Şu darbe kalkışmasında da görüldü ki Erzurum doğunun kalesi. Şehrimizin göç alması lazım büyük bir şehir olması gerekiyor. Bakın Sayın Cumhurbaşkanımızın yönlendirmesinden önce, ilk olarak halkın meydanlara çıktığı şehir burası. Çünkü yüzyıl önce ataları milli mücadeleyi burada başlatmış, dadaşa yakışan bu. Bu süreç boyunca dadaşlarımız bizden herhangi bir talepte bulunmadı, sizin arkanızdayız seçilmişlerin arkasındayız dediler. Ama görüyoruz Erzurum’da istihdam sorunu var. Bu sorunu çözmeliyiz. Erzurum’u geliştirmek mecburiyetindeyiz. Bir şehrin gelişmesinin en önemli kriteri gerek şehir içi ulaşım sistemi gerek şehirler arası ulaşım sistemiyle ilgili. Türkiye’nin 2023 hedefi olarak ilk 10 ekonomiye gireceğini ogün ki Başbakanımız bugün ki Cumhurbaşkanımız açıklamıştı. Bu hedefi gerçekleştirmek için Erzurum’un ulaşım ağını daha da geliştirmeliyiz. Örneğin Gürcistan’a, Azerbaycan’a, İran’a buradan uçak seferi olması lazım. Hızlı trenin Erzurum’a gelmesi lazım. Kuzey, doğu, batı bağlantılarını yapmamız lazımki Erzurum’da, Doğu anadolu’nun potansiyeli ile organik tarımıyla, hayvancılığıyla, bilişimiyle, üniversite potansiyeliyle hizmet versin. Bu manada da Büyükşehir Belediyesi’ne muazzam bir hizmet düşüyor. Belediyemiz 2 yılda büyük projelere imza attı, atmaya devam ediyor. Türkiye’nin 2023 hedefi için Erzurum’dan da adımlar atılması gerekiyor." ifadelerine vurgu yaptı.

Ilıcalı, Erzurumluların sabırsızlıkla beklediği bir ulaşım sisteminede açıklık getirerek; "Tramvay projesini herkes soruyor, buna da önemli bir hız verdi Başkanımız. Bu proje ile ilgili olarak iki hafta önce Belediyede bir toplantı yapıldı. Hazırlıkları tamamlanıyor en son ihaleye çıkacak. Tramvay buradaki ulaşım sistemine optimizasyon sağlayacak. Ne özel halk otobüsçüleri ne minibüsüler hiç kimse mağdur edilmeyecek. Belediyemiz, işletim modelinide özel halk otobüsü ve minibüs sahipleriyle çalışacak. Değerli başkanımızın yapacağı ulaşım projeleri, kentsel dönüşüm projeleri burayı tarih kültür spor merkezi haline getirecek. Kalkınma Bakanımız Lütfi Elvan buranın cazibe merkezi olacağını söyledi.

Onun çok büyük getirileri olacak. " şeklinde konuştu.

Tüm vekiller adına açılışta bulunduğunu belirten Milletvekili Ilıcalı, "Büyükşehir Belediye Başkanımıza şu garantiyi verelim, burada belediye adına yapılacak tüm projelerde kaynağın bulunması dahil, merkezi idare ile koordinasyon taahhüt ediyoruz. Başkanım şunları yapalım de yapmaya hazırız. Ben bu durumu espiriyle karışık olarak şöyle izah edeyim; Ben mesela bu projeleri halletmek için, nöbete de alıştık ya Bakanlıkların önünde nöbet tutmaya hazırım. Mesela 2 gün Kalkınma Bakanlığı’nın önünde nöbet tutalım, 2 gün Gıda Tarım Bakanlığı’nın önünde tutalım. Gıda Tarım Bakanı Faruk Çelik buraya geldiğinde Erzurum’un tarım alanında cazibe merkezi olması lazım sizin adınıza biz hemşehrilerimize bunu söylüyoruz dedik. Bakanımız bizi onayladı ve Başbakan ile tarım toplantısını biz Erzurum’da yapalım dedi.

Sonra Pasinler’deki çiftçilerin buğdaylarını Toprak Mahsulleri Ofisine aracısız veremediklerini öğrendim. Bakanımızı aradım TMO’ya talimat verdi bugün Pasinler’de buğday alım istasyonu açıldı. Bütün Bakanlıklarımızın şehrimize ilgisi var. Patatesimiz çürüyordu Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı’na dedik hemen Mardin ile köprü kurdu. Ulaştırma Bakanımız benim komisyon arkadaşım, geçmişte tanıdığım. Tramvayı, kentsel dönüşümü ne gerekiyorsa biz elimizden geleni yapacağız. Hedefimiz şu olsun Erzurum göç veren değil göç alan şehir olsun." diye ifade etti.

Yakutiye Kent Meydanı’nda hemşehrileriyle birlikte son nöbeti de tutan Ilıcalı, "Dadaşları bu darbe kalkışmasının ilk gününden 27’inci güne kadar gösterdikleri yoğun ilgiden dolayı tebrik ediyorum. Bu dik duruşunuz sayesinde Başkomutanımıza sahip çıktık. İktidarıyla, muhalefetiyle, gazi meclisimize sahip çıktık ve bu sözde darbe yapanlara büyük ders verdik. Darbe kalkışmasını görmezden gelen Avrupa’ya Amerika’ya ders verdik. Sizlere ne kadar teşekkür etsek azdır. Ama burada yapmamız gereken şu var; 27 günlük bir süreç geçirdik ama bu süreç devam edecek yani maalesef her tarafa sızmışlar. Her ne kadar 15 Temmuz tarihimize kara leke olarak geçse de çok büyük kazanımları oldu. Bu kadar kısa sürede bunları temizleyemezdik. Biz hükümet olarak Osman gazi köprüsü, Ovit tüneli gibi büyük projelerle uğraşırken işte bu darbeci zihniyet ’sen nasıl böyle ileri gidersin, nasıl böyle büyük projelere imza atarsın, sen nasıl mazlum coğrafyanın lideri olursun’ diyen FETÖ’cüler bu hain kalkışmayı yaptılar." diye belirtti.

Dadaşların en iyi hizmetlere layık olduğunu vurgulayan Ilıcalı, "Başkanım biz sizinle çok iyi, koordineli çalışırsak, Türkiye’nin geleceği için dik bir duruş sergileyen kale şehre en güzel hizmetleri sunarız. Bundan sonra Allah’ın izniyle kimse darbeye falan kalkışamayacak, projelerimizi konuşacağız. Bu ayın 26’sında üçüncü köprümüzün açılışını yapacağız, Ovit’i Avrasya’yı açacağız. Başkanımdan ve ekibinden Allah razı olsun. Bu güzel hizmetlerin Erzurum’a hayırlı olmasını diliyorum." dedi.

Kaynak: İHA