CHP Genel Başkan Yardımcısı Ağbaba Açıklaması

'Türkiye'nin, Türk Silahlı Kuvvetleri'nin bu hale gelmesinde sorumlu olanlardan biri de Necdet Özel'dir, yargılanmalıdır' 'Şimdi kalkmış beyefendi özür diliyor. Kendi döneminde general olanların tamamına yakını FETÖ mensubu çıkmış, Türkiye Büyük Millet Meclisi bombalanmış, devletin kurumları birbirine girmiş, beyefendi özür diliyor. Sen özür dileme makamında değilsin. Burası da kabile devleti değil, Afrika ülkesi değil'

CHP Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba, 'Türkiye'nin, Türk Silahlı Kuvvetleri'nin bu hale gelmesinde sorumlu olanlardan biri de Necdet Özel'dir, yargılanmalıdır. Kendi döneminde general olanların tamamına yakını FETÖ mensubu çıkmış, Türkiye Büyük Millet Meclisi bombalanmış, devletin kurumları birbirine girmiş, beyefendi özür diliyor. Sen özür dileme makamında değilsin.' dedi.

Ağbaba, CHP Malatya İl Başkanlığında düzenlediği basın toplantısında, eski Genelkurmay Başkanı Orgeneral Necdet Özel'in bir gazeteye verdiği demeçte özür dilemesini doğru bulmadığını bildirdi.

Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) 15 Temmuz'daki darbe girişiminde Türkiye'de çok kötü olayların yaşandığını anımsatan Ağbaba, 'Türkiye yerle bir olmuş, 240 tane insan şehit olmuş, uçağımızı uçuracak pilotumuz yok, tankımızı kullanacak askerimizden şüpheleniyoruz, Necdet Özel çıkmış özür diliyor. Balyoz Davası'nda, Askeri Casusluk Davası'nda, Ergenekon'da bizzat bu davaları takip ettik ve uyardık.' diye konuştu.

- 'Şimdi kalkmış beyefendi özür diliyor'

O dönemde hazırladıkları raporları Özel'e gönderdiklerini kaydeden Ağbaba, şöyle devam etti:

'Hatta Askeri Casusluk raporunda orada bir albay 'Bizler buradayken, Türk Silahlı Kuvvetleri'ndeki pilotlar içeri alındı. Bizim yerimize gelenler, yarın hangi ülkeyi bombalar bilemeyiz. Bunlar kendi topraklarını bile bombalar' demişti. Bunu Necdet Özel'e ve Genelkurmay'a iletmiştik ama maalesef hiçbir şey yapmadılar. Şimdi kalkmış beyefendi özür diliyor. Kendi döneminde general olanların tamamına yakını FETÖ mensubu çıkmış, Türkiye Büyük Millet Meclisi bombalanmış, devletin kurumları birbirine girmiş, beyefendi özür diliyor. Sen özür dileme makamında değilsin. Burası da kabile devleti değil, Afrika ülkesi değil. Eğer demokrasi varsa, Türkiye'nin, Türk Silahlı Kuvvetleri'nin bu hale gelmesinde sorumlu olanlardan biri de Necdet Özel'dir, yargılanmalıdır.'

Eski Genelkurmay Başkanı Özel'in komutanlar, subaylar cezaevine gönderilirken, bunları izlediğini ve sesini çıkarmadığını ileri süren Ağbaba, 'O zaman Meclis'te de söylemiştim şimdi de söylüyorum, tapu kadastro müdürü kadar olamadın. Tapu Kadastro Müdürü kendi personeline sahip çıktı bu genelkurmay başkanı kendi personelini cemaatin personeline teslim etti.' diye konuştu.

Özel yetkili mahkemelerin verdiği kararların tartışılması gerektiğini savunan Ağbaba, 'Hükümete bir çağrımız var. Cezaevinde olan o hakimlerin, çete mensubu olduğu söylemiş olduğunuz o insanların vermiş olduğu kararlar tartışılmalı ve bu insanlara mutlaka yeniden yargılama hakkı verilmelidir.' ifadelerini kullandı.
Kaynak: AA