Başkan Ayşin Açıklaması 'Demokrasi Nöbeti Halkın Dayanışmasını Sağladı'

Türkiye genelinde Fetulahçı Terör Örgütü’nün (FETÖ) 15 Temmuz darbe kalkışması sonrasında başlatılan demokrasi nöbetleri 27 gün sürdü.

Başkan Ayşin Açıklaması 'Demokrasi Nöbeti Halkın Dayanışmasını Sağladı'
İHA muhabirine açıklamalarda bulunan Memur Sendikaları Konfederasyonu (Memur-Sen) Van Şube Başkanı Osman Ayşin, demokrasi nöbetlerinin halkın birlik, beraberlik ve dayanışmasına katkı sağladığını söyledi.

Ayşin, “15 Temmuz gecesi bizler de genel merkezimizle koordineli bir şekilde örgütlenerek alanlarla indik. O gece itibarıyla 27 gece süresince meydanlarda olduk. Sadece belli saatler değil akşam saat 20.30 ile sabah namazına kadar devam ettik. Bizler ilimizde oluşturduğumuz platformla alanda yapılacak olan etkinlikler ve meydanların daha cazibeli hale getirilmesi adına önerilerde bulunduk. İlimizde son derece başarılı bir şekilde 27 gün boyunca alanlar olduk. Genel Başkanımız Sayın Ali Yalçın Bey 22. gece Van halkına seslendi. Kalkışma ve sonrasında verilen reflekslerle alakalı bilgilendirici bir konuşması oldu. Yine Hak-İş Başkanı Mahmut Arslan ve Şevki Yılmaz gibi isimler halkımıza darbe olayını anlattı. Bu anlamda ciddi bir bilinçlenme de olduğuna inanıyoruz” dedi.

Halkın her kesimiyle alanların doldurduğuna da değinen Ayşin, “Halkın her kesiminin yanı sıra özellikle engelli kardeşlerimiz, bayanlarımız, gençlerim ve hatta bebeklerimizin bile aileleriyle sabahlara kadar o alanlarda olması son derece kayda değer bir olgudur. Bu da halkımızın vatanına, bayrağına, devletine, en önemlisi de milli iradelerine ne kadar sahip çıktıklarını ortaya koymaktadır. Alanlarda kılınan namaz ve yapılan dualar önemlidir. Halkın dayanışması bu alanlarda çok etkili olmuştur. 27. gecede bu nöbetlerin tamamlanmasında da bir hikmet vardır. Ben emeği geçen herkese, özellikle de alanları hiç terk etmeyen halkımıza teşekkür ediyorum” diye konuştu.

Kaynak: İHA