Adana'da Çiftlik Bekçisinin Öldürülmesine İlişkin Dava

İşten kovulduğu çiftlikteki kasayı açmaya çalışırken kendisine engel olmak isteyen bekçi Yusuf Bolat'ı satırla öldürdüğü iddia edilen sanık, ağırlaştırılmış müebbetle cezalandırıldı.

Adana'da işten kovulduğu çiftlikteki kasayı açmaya çalışırken kendisine engel olmak isteyen bekçi Yusuf Bolat'ı satırla öldürdüğü iddia edilen sanığa, ağırlaştırılmış müebbet ve 11 yıl hapis cezası verildi.

Adana 10. Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki duruşmaya, tutuklu sanık Reşat Konaç (47), öldürülen bekçinin yakınları ile taraf avukatları katıldı.

Esas hakkındaki mütalaasını veren savcı, sanığın 'Bir suçu gizlemek ve başka bir suçun delillerini gizlemek ya da yakalanmamak için öldürme, mala zarar verme, yağma' suçlarından cezalandırılmasını istedi.

Son savunması sorulan Konaç, kovulduğu çiftlik evine kalan parasını almaya gittiğini, birini öldürdüğü için pişman olduğunu iddia etti.

Olay günü yaşananları anlatan Konaç, 'Bekçi Yusuf'la karşılaştık. Bana neden geldiğimi sordu. Ben de paramı almaya geldiğimi söyledim. O da ağanın olmadığını gitmemi belirtip, tüfek çekti. Boğuştuk. Tüfeği elinden alıp attım. Bıçakla saldırdı. O an yaralanınca şuurumu kaybettim. Ellerini bağladığımı ve sonrasını hatırlamıyorum.' ifadesini kullandı.

Mahkeme heyeti, sanığı kasten adam öldürmekten ağırlaştırılmış müebbet, yağma ve mala zarar verme suçundan da 11 yıl hapisle cezalandırdı.

Havutlu Mahallesi'ndeki çiftlik evindeki işinden kovulan Reşat Konaç, 1 Şubat 2016'da çiftliğe gidip kasadaki paraları almak isterken karşılaştığı bekçi Yusuf Bolat'ı (61) ellerini bağlayıp etkisiz hale getirdikten sonra satırla başına vurarak öldürdüğü iddiasıyla tutuklanmıştı.
Kaynak: AA