Türkiye'den Halep'e Un Yardımı

Hayrat İnsani Yardım Derneği tarafından Suriye'nin Halep kentine 175 ton un yardımında bulunuldu.

Hayrat İnsani Yardım Derneği tarafından Suriye'nin Halep kentine 175 ton un yardımı gönderildi.

Derneğin Kahramanmaraş Temsilcisi Muhammed Ubeyd Köşker, AA muhabirine yaptığı açıklamada, mazlum Suriyeli ailelerin yanında olmaya devam edeceklerini söyledi.

Savaştan etkilenen halkın yaralarını bir nebze olsa sarmak için başlattıkları yardım çalışmaları kapsamında toplanan 175 ton unun İstanbul, Denizli, Kahramanmaraş'tan 7 tırla yola çıktığını aktaran Köşker, şöyle devam etti:

'Savaşın başladığı andan itibaren kardeşlerimizin yardımına koşuyoruz. Hayırseverlerin destekleriyle hazırlanan yardımları vakit kaybetmeden Suriyeli ailelerimize elden teslim ediyoruz. Kuşatmanın kırılmasıyla bölgede binlerce insan yardıma ihtiyaç duyuyor. Dernek olarak farklı illerimizde hayırseverlerin destekleriyle hazırlanan 175 ton unun yer aldığı 7 tırımız Hatay'ın Reyhanlı ilçesine ulaştı ve buradan da Suriye'nin Halep kentindeki kardeşlerimize uğurlandı.'

Köşker, son bir ayda içerisinde 2 bin 500 kişiye yetecek ekmek, 2 bin ailelik gıda yardımı, 200 ton un, çok sayıda mama, süt ile kıyafet bulunan 20 tırın da Suriye'nin farklı bölgelerine ulaştığını bildirdi.

Kaynak: AA