Şehit Ömer Astsubay İçin Şiir Yazdı

Samsun'da yaşayan ve 12 yıldır tasavvuf müziğiyle uğraşan Hanifi Gökhan, FETÖ'nün darbe girişiminde şehit düşen Piyade Astsubay Kıdemli Başçavuş Ömer Halisdemir'in kahramanlığını anlatan şiir yazdı.

Samsun'da yaşayan ve 12 yıldır tasavvuf müziğiyle uğraşan Hanifi Gökhan (26), Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişiminde şehit düşen Piyade Astsubay Kıdemli Başçavuş Ömer Halisdemir'in kahramanlığını anlatan şiir yazdı.

Şehit Halisdemir'in destan yazdığını belirten Gökhan, 'Darbecilere ilk kurşunu sıktıktan sonra şehadete ererek, büyük demokrasi ateşini yakan şehidimiz beni çok etkiledi. Ona 'Ruhun şad olsun' adlı şiir besteledim. Şehidimiz asırlar boyunca demokrasi kahramanı olarak anılacaktır.' dedi.

15 Temmuz darbe girişiminde halkın büyük bir mücadele verdiğini dile getiren Gökhan, 'Türk milleti bu ihanete, birlik ve beraberliğiyle en büyük dersi verdi. Biz de katıldığımız demokrasi nöbetlerindeki bu beraberliği kaleme aldık. Başta Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan olmak üzere bu birlikteliği sağlayanlardan Allah razı olsun.' diye konuştu.

Demokrasi nöbetlerindeki her gün için birer şiir yazdığını ve toplam 25 şiiri kitapta toplamayı planladığını aktaran Gökhan, ilk kitabı da Cumhurbaşkanı Erdoğan'a hediye etmeyi istiyor.

Yaklaşık 12 yıldır tasavvuf müziğiyle uğraşan Gökhan'ın bestesini de yaptığı 'Ruhun şad olsun' başlıklı şiiri şöyle:

Bir anda gidişin yaktı bizleri/ Bu ayrılık acısı yaktı özleri/ Mahşer günü göreceksin bizleri/ Ruhun şad olsun ey güzel insan/ Unutmadık seni unutmayacağız/ Davanın yolunda yürüyeceğiz/ Kararlıyız daim hakkı alacağız/ Ruhun şad olsun ey güzel insan/ Şimdi kalksın şehadet parmağımız arşa yükselsin/ Tekbir sedamız, kalbimizdesiniz daim duamız/ Ruhun şad olsun ey güzel insan, yiğit şehidim.
Kaynak: AA