Kırşehir TSO Başkanı Ekicioğlu Açıklaması

'Bir askeri birliğin Kırşehir’e taşınması ekonomimizi canlandıracak, işsizliği azaltacak, göçü önleyecektir'.

Kırşehir Ticaret ve Sanayi Odası (TSO) Yönetim Kurulu Başkanı Selahattin Ekicioğlu, Ankara'daki bazı askeri birliklerin Kırşehir'e taşınmasının kent ekonomisine büyük katkı sağlayacağını belirtti.

Ekicioğlu, yaptığı yazılı açıklamada, 15 Temmuz darbe girişiminin ardından Başbakan Binali Yıldırım'ın İstanbul, Ankara ve İzmir gibi büyük illerdeki askeri birliklerin güvenlik ve stratejik açıdan küçük şehirlere kaydırılacağının açıklandığını ifade ederek, Kırşehir'e askeri birlik nakledilmesinin her açıdan önem arz ettiğini vurguladı.

Askeri birliğin Kırşehir'e getirilmesi konusunda her türlü çalışma ve fedakarlığı yapmaya hazır olduklarını dile getiren Ekicioğlu, şunları kaydetti:

'Hain darbe girişimi sonrasında, bu tür askeri birliklerin büyük kentlerin merkezinde olmasının yanlış olduğu bir kez daha ortaya çıkmıştır. Bu anlamda Ankara’da bulunan birtakım askeri birliklerin de çevre illere taşınması gündeme gelmiştir. Başkent Ankara’nın komşusu olması nedeniyle ve başkentin güvenliğinin sağlanması açısından orada bulunan herhangi bir birliğin Kırşehir’e nakledilmesi her açıdan önem arz etmektedir. Bu durum, sanayi ve turizmden ne yazık ki hak ettiği payı alamayan ilimiz açısından hayati derecede önemlidir. Bir askeri birliğin Kırşehir’e taşınması ekonomimizi canlandıracak, işsizliği azaltacak, göçü önleyecektir.'

Sürekli göç vermekten ötürü milletvekili sayısı düşen Kırşehir'e askeri birliğin gelmesinin ekonomik ve sosyal hayatı olumlu yönde etkileyeceğine işaret eden Ekicioğlu, 'Askeri birliğin Kırşehir’e gelmesi demek, özellikle hizmet sektörü bağlamında yatırımcıları heyecanlandıracak, onları, ilimizde yeterli seviyede olamayan istihdamın artmasına yönelik yatırımlara teşvik edecektir. Kırşehir Ticaret ve Sanayi Odası olarak, ticari hayatımıza önemli bir katkı sunacak olan askeri birliğin ilimize getirilmesi noktasında yapılacak gerekli çalışmalara katkı sunacağımızı ve bu konuda elimizden gelen her şeyi yapacağımızı bildiriyor, saygılarımızı sunuyoruz.' ifadelerini kullandı.

Kaynak: AA