38 Türkmen Ankara'da Tedaviye Alındı

Irak'ın Kerkük kentine bağlı Tuzhurmatu kasabasında terör örgütü DAEŞ'in mart ayındaki kimyasal silah saldırısına maruz kalan 38 Türkmen'in tedavisi Ankara'da yapılıyor.

Irak'ın Kerkük kentine bağlı Tuzhurmatu kasabasında terör örgütü DAEŞ'in mart ayındaki kimyasal silah saldırısına maruz kalan 38 Türkmen'in tedavisine Ankara'da başlandı.

Erbil'den uçakla Esenboğa Havalimanı'na getirilen 5'i erkek, 11'i kadın, 22'si çocuk 38 Türkmen, Polatlı Devlet Hastanesinde tedaviye alındı.

Polatlı Devlet Hastane Yöneticisi Dr. Hüseyin Arslan, gazetecilere yaptığı açıklamada, yaralıların yanında kalan 18 refakatçiyi de kimyasal silah saldırısına maruz kaldıkları için hasta kabul ederek tedaviye aldıklarını söyledi.

Hastaların şu anda 'mutlu ve huzurlu' olduğunu ifade eden Arslan, 'Hastanenin fiziki ve teknik imkanları uygun. Gerektiğinde Numune Hastanesi ve Gülhane Askeri Tıp Akademisinden de destek alacağız.' dedi.

Kimyasal silah saldırısına maruz kalan çocuklardan İman Hasan, saldırı olduğu günden bu yana nefes almakta zorlandığını, gözlerinin sürekli yaşardığını dile getirdi. Hasan, 'Biz Türkiye Cumhuriyeti'nden çok memnunuz. Irak Hükümeti bize hiçbir şey yapmadı.' dedi.

Irak'ta öğretmenlik yapan Vahdettin Kemal de Türkiye’nin kendilerine sahip çıktığını belirtti.

Terör örgütü DAEŞ, Kerkük'ün Tuzhurmatu kasabasına 12 Mart'ta içinde bir tür kimyasal madde içeren katyuşa ve havan füzeleri ile saldırı düzenlemişti. Saldırıda 2'si çocuk 4 kişi hayatını kaybetmiş, 4 bin sivil yaralanmıştı. Irak'ta tedavi imkanı olmamasından dolayı durumu ağır olan yaralılar iki grup halinde Ankara'daki Polatlı Devlet Hastanesine sevk edilmişti.
Kaynak: AA