'15 Temmuz Milli Direniş Sergisi'

Çekmeköy Belediyesi, AA muhabirlerinin, FETÖ'nün darbe girişimi gecesinde çektiği fotoğraflardan ve Misvak Dergisi’nin çizimlerinden oluşan '15 Temmuz Milli Direniş Sergisi' açtı.

Çekmeköy Belediyesi, Anadolu Ajansı muhabirlerinin, Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimi sırasında çektiği fotoğraflardan ve Misvak Dergisi’nin çizimlerinden oluşan, '15 Temmuz Milli Direniş Sergisi' açtı.

Serginin açılışına, Çekmeköy Belediye Başkanı Ahmet Poyraz, Şehit Piyade Astsubay Başçavuş Ömer Halisdemir'in babası Hasan Halisdemir, Atatürk Havaalanı’nda üzerinden tank geçen Vasfi Yılmaz, Tuzla gişelerde G3 mermisiyle kolunu kaybeden Üzeyir Civan, tankı güvenli bölgeye götüren Mehmet Köse ve köprüde yaralanan Orçun Şekercioğlu katıldı.

Çekmeköy Belediye Başkanı Poyraz açılışta yaptığı konuşmada, 'Öncelikle şehitlerimize rahmet diliyoruz. Biz de şehitlerimizin ismini yaşatmak adına Çekmeköy'deki bir okulumuza Şehit Ömer Halisdemir'in adını vereceğiz. Orada Ömer Halisdemir gibi bayrağına, milletine bağlı çocuklar yetişecek. Şehitlerimizin isimlerini unutturmayacağız.' dedi.

Ömer Halisdemir'in darbeye karşı çok destansı bir karşı duruş sergilediğini belirten Poyraz, şunları söyledi:

'Ömer Halisdemir, şehit olacağını bilerek mücadele sergiledi. Hasan Halisdemir böyle bir evlat yetiştirdiği için biz de kendimizi onun evladı görüyoruz. Bu ülkenin evlatları onu anacaklar ama teröristler silinip gidecekler. Biz 15 Temmuz'u unutturmamak için bu sergiyi düzenledik. Sergimizde Anadolu Ajansı'ndan aldığımız fotoğraflarla Misvak Dergisi'nden aldığımız çizimleri halkımızın ilgisine sunduk. Burada bir de hatıra defteri bulunduruyoruz, insanlarımız bu deftere duygu ve düşüncelerini not düşecekler.'

Şehit Ömer Halisdemir'in babası Hasan Halisdemir ise oğlunun ismine okul açılmasından memnuniyet duyduğunu ifade ederek, 'Oğlum vatanına, milletine ve bayrağına bağlı biriydi. Onun isminin yaşatılması için okula isim verme kararı alan Çekmeköy Belediye Başkanı'na teşekkür ediyorum. Oğlum vatan için canını feda etti, gururluyum.' diye konuştu.

Darbe gecesi halkın durdurduğu tankı güvenli bölgeye götürmeyi başaran Mehmet Köse de 'Yolların kapatıldığını duyduğumuzda hemen sokağa çıktık. Hayatımda hiç tank kullanmadım hatta hiç görmedim bile. Ancak tankı da oradan güvenli bir yere götürmek gerekiyordu. İş başa düştü diyerek tankı kullandım. Orada bir kara leke olarak görünmesini istemedim.' ifadelerini kullandı.

Sergiyi ziyaret edenlere, 15 Temmuz darbe girişimi sırasında AA muhabirleri tarafından çekilen ve sergide yer alan fotoğrafların bulunduğu bir kitapçık hediye ediliyor.

Çekmeköy'deki Madenler Meydanı ve Taşdelen Meydanı'nda eş zamanlı olarak açılan, 66 fotoğraf ve 49 karikatürden oluşan sergi, 14 Ağustos akşamına kadar ziyarete açık kalacak.
Kaynak: AA