Temmuz Ayı İhracat Rakamları

KSO Yönetim Kurulu Başkanı Zeytinoğlu: 'Bu süreçte özellikle ihracatı artırmaya yönelik teşviklerin de bir an önce yürürlüğe girmesini istiyoruz. Aynı zamanda firmalarımızın da üretime odaklanmaları yönünde çağrı yapıyoruz'

Kocaeli Sanayi Odası (KSO) Yönetim Kurulu Başkanı Ayhan Zeytinoğlu, ihracatı artırmaya yönelik teşviklerin bir an önce yürürlüğe girmesini istediklerini belirterek, 'Aynı zamanda firmalarımızın da üretime odaklanmaları yönünde çağrı yapıyoruz.' değerlendirmesinde bulundu.

Zeytinoğlu, yaptığı yazılı açıklamada, Kocaeli gümrüklerine göre, temmuz ayında Kocaeli ihracatının yüzde 5,9 azalarak, 1,25 milyar dolar, ithalatının yüzde 27,4 azalarak, 2,98 milyar dolar olarak gerçekleştiğini kaydetti.

Kocaeli'nin dış ticaret rakamlarına değinen Zeytinoğlu, 'Temmuz ayında ilimizden 1,25 milyar dolar ihracat ve 2,98 milyar dolar ithalat yapıldı. Geçtiğimiz yıla göre Kocaeli gümrüklerinden yapılan ihracat yüzde 5,9 azalmıştır. İthalatın ise yüzde 27,4 gerilemesi dikkat çekicidir. Bunda bayram tatilinin uzamış olmasının ve 15 Temmuz kalkışmasının etkili olduğunu düşünüyoruz.' ifadelerini kullandı.

Zeytinoğlu, ilk 7 aya bakıldığında Kocaeli ihracatının yüzde 10, ithalatının da yüzde 11 gerilediğini vurgulayarak, şunları kaydetti:

'Şimdi zor bir dönemden geçiyoruz. Ekonominin toparlanması için tüm tarafların gerekli hassasiyeti göstermesi gerekiyor. Hükümetimiz bu süreci en az zararla geçmek için üzerine düşeni yapmaktadır. Bu süreçte özellikle ihracatı artırmaya yönelik teşviklerin de bir an önce yürürlüğe girmesini istiyoruz. Aynı zamanda firmalarımızın da üretime odaklanmaları yönünde çağrı yapıyoruz.'
Kaynak: AA