İnce Açıklaması ''SRC Sınavları Malatya'da Da Yapılmalı''

Ekim ayında yapılacak olan SRC Belgesi sınavı için Malatya’daki şoförler Diyarbakır,Gaziantep ve Sivas’ta sınava girecek. Malatya Minibüsçüler ve Umum Servisçiler Odası Başkanı Mesut İnce ise sınavın Malatya’da da yapılması talebinde bulunarak ilgili kurumlara başvurduklarını söyledi.

İnce Açıklaması ''SRC Sınavları Malatya'da Da Yapılmalı''
Yük, eşya ve yolcu taşımacılığı yapan bütün sürücülerin mesleki yeterlilik (SRC) belgesi almaları zorunlu hale getirildi.

Buna göre yurt içinde yolcu taşımacılığı yapan sürücüler SRC 2 mesleki yeterlilik belgesi alması gerekiyor. 8 Ekim’de yapılacak olan SRC sınavına ise Malatyalı sürücüler, Sivas, Diyarbakır ve Gaziantep illerinde sınava girecekler.

Konuyla ilgili açıklama yapan Malatya Minibüsçüler ve Umum Servisçiler Odası Başkanı Mesut İnce ilgili yönetmelik ve yasa gereği SRC belgesinin alınmasının zorunlu olduğunu belirterek tüm şoförlerin bu kurala uyma zorunluluğu olduğunu hatırlattı. SRC sınavının Malatya’da olmaması nedeniyle şoförlerin belirli illere gidererek sınava girmek zorunda olduğunu belirten İnce, “Malatya’daki gariban şoför esnafımızın bu sınava girebilmesi için bu illere gitmek zorunda kalıyor. Zaten gariban şoför esnafımızın maddi olarak kazancının çok az olduğu bir dönemde başka bir ile giderek gerek konaklama gerek yol masrafı dikkate alındığında mağdur olmaktadır. Oda olarak gerek Ulaştırma Bakanlığı gerek ilgili kurumlara başvurarak SRC sınavlarının Malatya’da da yapılmasını talep ettik” dedi.

Malatya’nın da gelişmiş ve büyükşehir olduğunu vurgulayan İnce, “Burada da sınav merkezinin açılması çok zor bir şey değil. Diyarbakır’da, Gaziantep’te, Sivas’ta olduğu gibi SRC sınavlarının Malatya’da yapılmasını talep ediyoruz. Bu konuda Malatyalı hemşehrimiz olan Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci’nin de desteklerini bekliyoruz. SRC sınavlarının Malatya’ya alınması için destek bekliyoruz. Bizlerde oda olarak bu konunun takipçisi olacağız” diye konuştu.

Kaynak: İHA