Maliye Bakanı Ağbal Açıklaması

'Bizim için AK Parti olarak esnafımız başımızın tacı. Çünkü sizler gerçekten hem kendinize ekmek üretiyorsunuz hem de sizin yanınızda çalışan insanlara da iş veriyorsunuz, aş veriyorsunuz, ekonomiyi ayakta tutuyorsunuz'

Maliye Bakanı Naci Ağbal, 'Bizim için AK Parti olarak esnafımız başımızın tacı. Çünkü sizler gerçekten hem kendinize ekmek üretiyorsunuz hem de sizin yanınızda çalışan insanlara da iş veriyorsunuz, aş veriyorsunuz, ekonomiyi ayakta tutuyorsunuz.' dedi.

Razaman Bayramı için memleketi Bayburt'a gelen Ağbal, Cumhuriyet Caddesi'ndeki dolmuşçu esnafı ziyaret etti.

Ağbal, burada yapığı konuşmada, taşımacılık işi yapan esnafın ekmeği taştan çıkaran insanlar olduğunu belirterek, 'Bu şehrin insanlarına hizmet ediyorsunuz, esnaflık yapıyorsunuz. Evinize aş, millete de ekmek sağlıyorsunuz. Onun için sizin başımızın üstünde yeriniz var.' ifadelerini kullandı.

Başbakan Binali Yıldırım'ın bugün birçok müjde açıkladığını aktaran Ağbal, 'Esnafımıza, yatırımcılarımıza, üreticilerimize herkese destekler açıkladı ama bunlardan bir tanesi de özellikle taşımacılık işi yapan esnafımızın araçlarını yenilemeleri halinde ÖTV'yi almayacağız. Yenileme sizden, ÖTV bizden. Hayırlı uğurlu olsun.' diye konuştu.

Ağbal, Bağ-Kur primini süresinde ödeyen esnafa yönelik de primlerinde 5 puan indirim yaptıklarını anlatarak, şunları kaydetti:

'Dolayısıyla bugün artık 'Ben esnafım, Bağ-Kur'luyum, her ay başı prim borcumu düzenli ödüyorum' diyen esnafımız inşallah bu düzenlemeyi yaptıktan sonra daha az prim ödeyecek. En az 50 lira olmak üzere primini de daha az ödeyecek. Bu da hayırlı uğurlu olsun. Bizim için AK Parti olarak esnafımız başımızın tacı. Çünkü sizler gerçekten hem kendinize ekmek üretiyorsunuz hem de sizin yanınızda çalışan insanlara da iş veriyorsunuz, aş veriyorsunuz, ekonomiyi ayakta tutuyorsunuz. Sizin moralleriniz yerinde olsun, sizler iyi olun bizim için bu yeter.'

Daha sonra S.S. 6 No'lu Dolmuşçular Kooperatifi Başkanı Yaşar Güneş ve diğer üyeler Bakan Ağbal'a çiçek vererek, ziyaretten dolayı teşekkür etti.

Bakan Ağbal'a ziyarette, Bayburt Valisi İsmail Ustaoğlu, Belediye Başkanı Mete Memiş, İl Jandarma Komutanı Albay İbrahim Ayhan Vural, Bayburt Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Selçuk Coşkun, AK Parti İl Başkanı Hakan Kobal eşlik etti.
Kaynak: AA