'Dünya Gönüllü Kan Bağışçıları Günü'

Ordunun Kumru ilçesinde Türk Kızılayınca, kan bağışçılarına madalya ve plaket takdim edildi.

Ordu’nun Kumru ilçesinde Türk Kızılayınca 'Dünya Gönüllü Kan Bağışçıları Günü' dolayısıyla düzenlenen iftar programının ardından, kan bağışlayarak hayat kurtaranlara madalya ve plaket takdim edildi.

Türk Kızılayı Ordu Şubesi’nin ev sahipliğinde bir restoranda gerçekleşen programa Vali İrfan Balkanlıoğlu, Devlet Denetleme Kurulu Başkanı Yunus Arıncı, Türk Kızılayı Genel Merkez Denetim Kurulu Başkan Yardımcısı İlhami Yıldırım, Kumru Belediye Başkanı Murat Günan Hatipoğlu, Ordu Kan Bağış Merkezi Müdürü Dr. Cengiz Dönmez ve davetliler katıldı.

Türk Kızılayının sadece kan bağışı alan bir kurum olmadığına dikkati çeken Vali Balkanlıoğlu, savaşlardan dolayı mağdur olan ve doğal afetler sonucu zarar gören bölgelerdeki insanlara ilk ulaşan kurumun Türk Kızılayı olduğunu belirtti.

Türk Kızılayına belirli sayıda kan bağışlayanların madalyalarla onurlandırmanın güzel bir uygulama olduğunu aktaran Balkanlıoğlu, şunları söyledi:

'Türk Kızılayına kan vermeyi adet haline getirmiş insanlarımızın bronz, gümüş ve altın madalya ile ödüllendirilmesini çok doğru ve yerinde bir uygulama olarak değerlendiriyorum. Ordu il genelinde en çok kan bağışlayarak birinci olan Kumru ilçemizi de bu kapsamda tebrik ediyorum. Bu akşam burada kan bağışlayarak hayat kurtaran gönüllülerimizi madalya ve plaketle onurlandıracağız. Bağışçılarımızı tebrik ediyor ve halkımızı düzenli olarak kan bağışlamaya davet ediyorum.'

Yapılan konuşmaların ardından kan bağışı yapanlara madalya ile plaketleri verildi.

Kaynak: AA