Tatvan'da kalkışma iddiası

Bitlis ve İlçelerinde vatandaşların, Fetullahçı Terör Örgütünün (FETÖ) darbe girişimine karşı demokrasi nöbeti sürdürdüğü sırada Tatvan ilçesinde saat 23:50'de yeni bir kalkışma olacağı bilgisi alan vatandaşlar sokağa döküldü.

Tatvan'da kalkışma iddiası
Tatvan'da kalkışma iddiası
Sosyal medyada Tatvan Belediye Başkanı kalkışma olduğu yönünde açıklama yayınlandı. Bölgenin iş makineleriyle kapatıldığı belirtiliyor...

Bitlis'in Tatvan ilçesinde 8. Kolurdu Komutanlığın'da haraketlilik olduğu iddia edildi. Kalkışma ihtimaline karşı halk sokağa çağrıldı.

BELEDİYE BAŞKANI: TOPLANIN

Sosyal medya'da Tatvan Belediye Başkanı Fettah Aksoy 'Tatvan'da yeni bir kalkışma olacağı bilgisi alınmıştır. Lütfen çok acil Tatvan Yaşam AVM önüne toplanalım. Gün ülkeye sahip çıkma günüdür' açıklaması yaptı.


Tatvan'da kalkışma iddiası

SORGUN KIŞLASINDA KALKIŞMA

Gazeteci Nevzat Çiçek Tatvan belediye başkanı ile görüştüğünü belirterek şu ifadeleri paylaştı:

'Tatvan belediye başkanı Fettah Aksoy Sorgun Kışlasında bir kalkışma var halkı sokağa çağırıyor. Belediye başkanı kendilerine çok ciddi bilgi geldiğini iş makinaları ile her yeri kapattıklarını ve darbecilerin derdest edilmeden Ayrılmayacaklarını ifade ederek şuan Tatvan Halkının sokakta olduğunu ifade ediyor'

Tatvan'da kalkışma iddiası

Tatvan'da kalkışma iddiası

BİTLİS 10. KOMANDO TUGAYI KOMUTANI GÖZALTINA ALINMIŞTI

Bitlis Valisi Ahmet Çınar, 10. Komando Tugay Komutanı Tuğgeneral Arif Settar Afşar'ın gözaltına alındığını söyledi.

Türk Silahlı Kuvvetlerinde bir grubun darbe girişiminin önlenmesinin ardından Bitlis'te de hareketli saatler yaşanıyor. Gece boyunca vatandaşların sokaklarda olduğu kentte, sabah saatlerinde Bitlis 10. Komando Tugay Komutanı Tuğgeneral Arif Settar Afşar gözaltına alındı. Vali Çınar, İçişleri Bakanlığının talimatıyla Tuğgeneral Afşar'ın darbe girişimine destek verdiği gerekçesiyle görevden alındığını ve Cumhuriyet Başsavcılığının kararıyla da polis ekipleri tarafından gözaltına alındığını açıkladı.


Tatvan Belediye Başkanı Fettah Aksoy'un attığı twit..

Tatvan'da kalkışma iddiası

Tatvan'da kalkışma iddiası