Demokrasi Nöbetine Protokol Desteği

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın çağrısı üzerine, Niğde’de 15 Temmuz’dan bu yana vatandaşların meydanlardaki demokrasi nöbeti devam ederken, protokol üyeleri de vatandaşları bu kutsal görevde yalnız bırakmıyor.

Demokrasi Nöbetine Protokol Desteği
Milletvekilleri, belediye başkanları, siyasi partiler ve sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri de Niğde Belediyesi’nin Hükümet Meydanı’nda kurduğu standın önünde gecenin geç saatlerine kadar nöbet tutuyor.

Demokrasi nöbetine destek veren protokol üyelerinden Niğde Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Adnan Görür, AK Parti İl Başkanı Emrah Özdemir, Merkez İlçe Başkanı Ömer Kılıç, Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Şevket Katırcıoğlu, Ticaret ve Sanayi Odası Meclis Başkanı Mehmet Ayduğan ve Ziraat Odası Başkanı Veli Kenar 15 Temmuz darbe girişimiyle ilgili duygu ve düşüncelerini Niğde Belediyesi Web TV kameralarına açıkladı.

Rektör Görür: “Darbe Devri Bitti”

“Milletin herhangi bir ideolojik ve siyasi ayrımı olmadan bir arada bu meydanları doldurması, bu ülkeye sahip çıkması, bu devletin asla yıkılmayacağını, ilelebet payidar kalacağını gösteriyor. Milletin bu birlikteliğini takdirle karşılamak lazım. Bu millete karşı artık kimse darbe yapamaz .’’

Ak Parti İl Başkanı Özdemir: “ Nöbet Gerekirse Sonsuza Kadar Sürer”

“15 Temmuz’da hiç inanmak istemediğimiz şaka gibi bir gece yaşadık. Ancak Türk milleti, cumhurbaşkanına, devletine , milletine sahip çıktı. Aslında millet kendi iradesine sahip çıktı. Bu nöbetler gerekirse, sonsuza kadar sürer. Bizler artık demokrasiye daha sıkı sarılacağız…”

Merkez İlçe Başkanı Kılıç: “ Milletimiz Kahramanlık Örneği Gösterdi”

“15 Temmuz gecesi, insanlar tankların önüne yatarak ve kurşunlara siper olarak büyük bir kahramanlık örneği sergiledi. Demokrasiye sahip çıkan şehitlerimiz var. Belki o şehitlerimiz olmasa biz bugün bu meydanlarda olamayacaktık. Allah gani gani rahmet eylesin. İnşallah bir daha bugünleri görmeyiz ve hep birlikte bu meydanları doldurmaya devam edeceğiz… ”

Veli Kenar: “Meydanları Boş Bırakmayalım”

“Bizi asla boyunduruk altına alamayacaklarını bütün dünyaya Türk milleti olarak böyle zor günümüzde bir araya geldiğimizi gösterdik”

Nitso Başkanı Katırcıoğlu: “İkinci Emre Kadar Meydanlardayız”

niğde belediyesi’ne katkılarından dolayı teşekkür eden Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Şevket Katırcıoğlu ikinci bir emre kadar meydanları doldurmaya devam edeceklerini söyledi.



Niğde Ticaret ve Sanayi odası Meclis Başkanı Mehmet Ayduğan da demokrasi nöbetçilerine destek verdiğini ifade ederek ’’Bu ülke hepimizin bu meydanları kimseye vermeyeceğiz ’’dedi.

Kaynak: İHA