Hurdacılar Kavşağı U Dönüşü Köprüsü Tamamlandı

Ankara Büyükşehir Belediyesinin, Çevre Yolu ve Anadolu Bulvarının kesiştiği noktada bulunan Hurdacılar Sitesi Kavşağında yaptığı ve inşası tamamlanan U dönüşü köprüsü, asfalt seriminin ardından trafiğe açılacak.

Ankara Büyükşehir Belediyesinin, Çevre Yolu ve Anadolu Bulvarı'nın kesiştiği noktada bulunan Hurdacılar Sitesi Kavşağı'nda yaptığı ve inşası tamamlanan U dönüşü köprüsü, asfalt seriminin ardından trafiğe açılacak.

Büyükşehir Belediyesinden yapılan yazılı açıklamaya göre, Çevre Yolu ve Anadolu Bulvarı'nın kesiştiği noktada bulunan Hurdacılar Sitesi Kavşağı'nda yapılan U dönüşü köprüsünün inşa çalışmaları tamamlandı. Köprü, asfalt seriminin bitmesinin ardından trafiğe açılacak.

Ankara Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Vedat Üçpınar, çevre otoyolunun en yoğun olduğu noktanın, Anadolu Bulvarı ile kesiştiği ve Hurdacılar Sitesi'nin bulunduğu bağlantı noktası olduğunu belirtti.

Üçpınar, 'Özellikle sabah ve akşam pik saatlerde, bu bağlantıdaki trafik yoğunluğu nedeniyle otoyolda uzun kuyruklar oluşuyor. Bu da kesintisiz ulaşım yolu olma özelliği taşıyan çevre otoyolundaki trafik güvenliğini olumsuz etkiliyor. Bu çalışmayla, Hurdacılar Sitesi Kavşağı'ndaki trafiği rahatlatmayı amaçlıyoruz.' ifadelerini kullandı.

Kısa sürede tamamlanan U dönüşü köprüsünün 2 şeritli ve 60 metre uzunluğunda olduğu bilgisini veren Üçpınar, Keçiören yönünden gelip, Anadolu Bulvarı şehir merkezi yönüne dönecek araçların, hiç trafik ışığında beklemeden Yakacık Mahallesi Hurdacılar Sitesi tarafında, U dönüş köprüsüyle transit ilerleyebileceklerini ifade etti.

Üçpınar, ASKİ Arıtma Tesisi önünde de U dönüşü köprüsü yapılacağını bildirdi.

Kaynak: AA