AGC'den Cumhuriyet Başsavcısı Solmaz'a Ziyaret

Antalya Gazeteciler Cemiyeti (AGC) Başkanı Mevlüt Yeni ve Yönetim Kurulu üyeleri, Antalya Cumhuriyet Başsavcısı Ramazan Solmaz’ı ziyaret etti.

AGC'den Cumhuriyet Başsavcısı Solmaz'a Ziyaret
Görev yaptığı Diyarbakır’dan HSYK’nın yaz kararnamesi ile Antalya’ya atanan, Cumhuriyet Başsavcısı Ramazan Solmaz’ı AGC Başkanı Mevlüt Yeni ve Yönetim Kurulu üyeleri ‘hayırlı olsun’ ziyaretinde bulundu. Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren Solmaz, basınla ilişkilerde iletişim kanallarını açacak bir takım düzenlemeler üzerinde durduklarını söyledi.



İletişim kanallarımız açık olacak

15 Temmuz akşamı bastırılan Fethullahçı Terör Örgütü/ Paralel Devlet Yapılanması (FETÖ/PDY) darbe teşebbüsü sırasında millet olarak önemli bir demokrasi sınavı verildiğini belirten Cumhuriyet Başsavcısı Solmaz, “Şimdi bize düşen güvenliği ve adaleti tesis etmek” dedi.

Adli ve idari işlemler hakkında halkın doğru bilgiye ulaşma hakkının olduğuna dikkat çeken Solmaz, “Bu noktada basına önemli görevler düşmektedir” diye konuştu.

Basının adli makamlardan doğru bilgi alabilmesi adına iletişim kanallarını açık tutacak bir sistem oturtmayı, fiziki yapılanmayı buna göre düzenlemeyi amaçlandıklarını kaydeden Solmaz, “Özellikle elektronik posta üzerinden basına sağlıklı ve doğru bilgi aktarmayı önemsiyoruz. Basının dolambaçlı yollardan bilgi alma çabasına gerek kalmadan, kamu yararına olan her bilgiye ulaşabilmesi gerekir.”

Türk basını yüz akı bir sınav verdi

Ziyaret sırasında Antalya basını ve Antalya Gazeteciler Cemiyeti’yle ilgili bilgi veren AGC Başkanı Yeni, “Çok şükür ki, darbe teşebbüsü bastırıldı. Halkın demokrasiye sahip çıkması adına basınımız yüz akı bir sınav verdi. Antalya’da da yürüyen FETÖ/PDY soruşturmalarıyla ilgili basınımız önemli bir bilgilendirme işlevi görmekte, demokrasinin yanında yer almaktadır. Demokrasimizi korumak adına gerek AGC olarak gerek Antalya basını olarak adli ve idari makamlarla uyum içinde çalışma gayretindeyiz. Ayrıca, turizmin başkenti olan Antalya’yı gözümüz gibi korumamız gerektiğinin de bilincindeyiz” diye konuştu.

Ziyaret sırasında sarı basın kartı bulunan basın çalışanlarının Adliye’ye giriş çıkışlarında kolaylaştırıcı düzenlemeler yapılması ve polis adliye muhabirlerinin akreditasyonlarının sağlıklı işler hale getirilmesi de not edildi.
Kaynak: İHA