Iğdır'da Bayram Pazarı Kuruldu

Iğdır’da, Ramazan Bayramı’na sayılı gün kala, bayram pazarı kuruldu.

Iğdır'da Bayram Pazarı Kuruldu
Iğdır’da her yıl Ramazan Bayramı öncesi kurulan bayram pazarı, Cumhuriyet ve Doğubeyazıt caddelerinden Rus Pazarı’na kadar devam eden alanda açıldı. Bayram pazarının ilk günde sakin geçtiğini belirten esnaf, işlerin artacağından ümitli olduklarını söyledi.

Havaların sıcak olması nedeniyle vatandaşların iftar sonrası alışveriş yaptığını ifade eden esnaf, özellikle son iki günde satışların daha da artacağını dile getirdi.

Özellikle dar gelirli ailelerin pazarı tercih ettiğini belirten Fatma Seven isimli esnaf, "Satışlar, geçen senelerde daha iyiydi. Hem hava sıcak hem de pazarın ilk günü olmasından dolayı satışlarımız pek yok ama yine de Allah’a şükürler olsun. İnşallah akşam serinliğinde satışlarımız daha da artacaktır" dedi.

Bayram canlılığının eski tadını vermediğini ifade eden Mehmet Özcan isimli esnaf ise, "Bayrama 2 gün kaldı. Bu kısa sürede ne sattıysak kardır. Yine de işlerin bu iki günde artacağından ümitliyiz" ifadelerini kullandı.

Bütçelerine uygun olması nedeniyle pazarı tercih ettiklerini ifade eden vatandaşlar ise fiyatların geçen seneye oranla daha ucuz olduğunu söyledi.

Kaynak: İHA