Başkan Bulutlar, 11 Ayın Sultanını Değerlendirdi

Palandöken Belediye Başkanı Orhan Bulutlar, Ramazan ayının bereketini değerlendirdi.

Başkan Bulutlar, 11 Ayın Sultanını Değerlendirdi
Palandöken ilçesinde huzur ve sükûnet içinde, bol ve bereketli bir Ramazan ayının idrak edildiğini belirten Başkan Bulutlar, “Halkımızın diğer zamanlara göre daha duyarlı olduğu bir Ramazan ayının huzur, sükûnet ve kaynaşma ortamı içerisinde gerçekleşmesinden dolayı mutluluk duymaktayız. Değerli halkımıza bu duyarlılığından dolayı teşekkür ediyor saygılarımı sunuyorum.

Ramazan ayının huzurlu ve sorunsuz geçmesi için Belediyemizin bütün birimleriyle büyük bir özveri ile çalışılmıştır. Halkımızın huzuru ve sağlığı için yapılan tüm çalışmaları önemsiyoruz” diye konuştu.

KİMSESİZLERİN KİMSESİ OLDUK…

Başkan Bulutlar, ”İhtiyaç sahibi vatandaşlarımızın sıkıntılarını gidermek, bir nebze olsun onlara huzurlu bir zaman yaşatmak için ve belediyemizin yanlarında olduğunu göstermek adına bu yıl 6 bin 500 gıda paketini, daha önceden personelimiz tarafından birebir tespit edilen adreslere, vatandaşımızın onurunu korumaya azami dikkat göstererek teslim ettik. Bu vatandaşlarımızın bundan sonra da durumları tespit edilecektir. Yine belediyemizin sosyal sorumluluğu gereği yılın her ayı düzenli olarak yaptığımız ücretsiz ekmek yardımımız da ramazan ayı boyunca artarak devam etti ve ramazan ayı içerisinde 30 bin ücretsiz ekmek kartı verildi” dedi.

HALKIMIZLA İFTAR SOFRALARIN DA BULUŞTUK…

Yine Ramazan ayı boyunca Palandöken Belediyesi tarafından Yenişehir Müftü Solakzade Cami Bahçesinde kurulan geleneksel iftar sofralarında halk ile birlikte iftar yapmanın manevi hazzını yaşadıklarını belirten Başkan Orhan Bulutlar şöyle konuştu: ”Bir gelenek haline getirdiğimiz ve bu yıl 7. Kez kurduğumuz iftar çadırında günlük 2 bin kişiye iftar yemeği verdik. Bir ay süre içerisinde toplam 65 bin 750 kişiyi iftar sofralarında buluşturarak hep birlikte iftar yapmanın mutluluğunu yaşadık. İftar yemeği verilen sofralarımızdan memnun olan halkımız, geleneksel hale getirdiğimiz Ramazan iftar sofraları faaliyetimizi takdirle karşılamıştır. Kurulan iftar sofralarına gelemeyen yaklaşık 200 yaşlı, hasta, kimsesiz vatandaşlarımızın ise evlerine günlük sıcak yemek servisi yapılmıştır”

RAMAZANA CAMİLERİMİZİN TEMİZLİĞİ İLE BAŞLADIK…

On bir ayın Sultanı Ramazanı karşılamak adına her yıl Palandöken Belediyesinin sınırları içerisinde bulunan camii, mescit, kur-an kursu gibi vatandaşların yoğun bir şekilde kullandığı mekanların A’dan Z’ye temizliğinin yapıldığını hatırlatan Başkan Bulutlar, ”İlçemiz de temiz, sağlıklı ve hijyenik bir ortam oluşturmak adına 49 Camiimizin Ramazan öncesi tepeden tırnağa temizliği yapılarak ibadete hazır hale getirilmiştir. Ayrıca Belediyemiz tarafından camilerimizin çevre temizliği ve çevre düzenlemeleri de Ramazan öncesi tamamlanmıştır” dedi.

RAMAZAN ÖNCESİ ZABITA DENETİMLERİ ARALIKSIZ SÜRDÜ…

Ramazan öncesi ve Ramazan süresince Belediye Zabıta Müdürlüğünün denetimlerinin aralıksız devam ettiğinin altını çizen Başkan Bulutlar şunları söyledi: ”Belediyemizin Zabıta Müdürlüğü Ramazan öncesi ve Ramazan ayı boyunca sorumluluk alanlarındaki tüm üretim ve satış alanlarının denetimlerini aksatmadan ve eksiksiz bir şekilde yerine getirmiştir. Ramazan ayının huzurlu geçmesinde katkısı bulunan çok kıymetli hemşerilerime, Belediyemiz personeline ve diğer kamu görevlilerine teşekkür ederim. Ramazan Bayramı’nın hemşerilerime ve İslam âlemine birlik, beraberlik, barış, huzur, sağlık ve mutluluklar getirmesini dilerim”
Kaynak: İHA