Türel'den, İkinci Kez Gazi Olan Ay'a Ziyaret

Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Türel, 2012 yılında Şırnak'ta, 15 Temmuz'da da Ankara'da gazi olan Antalya Özel Harekat Şube Müdürlüğünde görevli polis memuru Ay'a geçmiş olsun dileklerini iletti Ay: 'Şırnak'ta aldığım gazi unvanını gururla taşıyordum. Ancak bu gazilik için içim buruk. İçimizden hainlerin bizi bombalayacağı hiç aklıma gelmezdi'

AntalyaBüyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel, Terör örgütü PKK'nın saldırısı sonucu 2012 yılında Şırnak'ta, Ankara'da da Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) de 15 Temmuz'daki darbe girişimi sırasında gazi olan polis memuru Erol Ay'ı ziyaret etti.

Belediyeden yapılan açıklamaya göre, Türel, 15 Temmuz'daki darbe girişimi sırasında Ankara Gölbaşı'ndaki Özel Harekat Daire Başkanlığı'nın uçaklarla bombalanması sonucu yaralanan özel harekat polisi Ay'ı, Uncalı Mahallesi'ndeki evinde ziyaret etti.

Ziyaretten duyduğu memnuniyeti ifade eden Ay, 2012 yılında Şırnak Cudi Dağı'nda PKK terör örgütü ile girdiği çatışmada yaralanarak, gazi olduğunu ifade etti.

Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimi sırasında Gölbaşı Özel Harekat Daire Başkanlığı'nın bombalanması haberini alınca hainlerle mücadele için Gölbaşın'a koşan Ay, saldırı sırasında ayağına isabet eden şarapnel parçalarıyla yaralandığını dile getirdi.

Darbe girişimi gecesinde saldırıya uğrayarak, ikinci kez gazi olma şerefine eriştiğini belirten Ay, '18 ve 12 yaşlarında iki çocuğum var. Şırnak'ta aldığım gazi unvanını gururla taşıyordum. Ancak bu gazilik için içim buruk. İçimizden hainlerin bizi bombalayacağı hiç aklıma gelmezdi. Şimdi oğlum da polis okulunu kazandı. O da vatanına en iyi şekilde hizmet edecek.' ifadelerini kullandı.

İki kez gazi olan polis memuru Ay'a geçmiş olsun dileklerini ileten Türel de polisin darbe gecesi destan yazdığını vurguladı.

Türel, Türk halkının darbe gecesi Türkiye'nin geleceği için hayatını hiçe sayan ve canını hiç düşünmeden veren polis, asker, sivil tüm kahramanları asla unutmayacağını belirtti.
Kaynak: AA