Pakistan, Melikgazi Belediyesinin Temizlik Anlayışın Örnek Aldı

Melikgazi Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğünce ana cadde ve bulvarlar da deterjanlı su ile temizlik yapıldığını belirten Melikgazi Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç, temizlik çalışmalarının Pakistan tarafından örnek alındığını söyledi.

Pakistan, Melikgazi Belediyesinin Temizlik Anlayışın Örnek Aldı
Temizlik İşleri Müdürlüğünce Melikgazi’de çöplerin belirli saatlerde ayrıştırılmış olarak toplanıldığını belirten Başkan Memduh Büyükkılıç, “Her gün düzenli ve planlı bir şekilde hem evsel atıkların toplanılması hem de Kayseri ilinin yarısına hitap eden çarşı ve alış veriş merkezlerin temizlik yapılması çok önemlidir. Temizlik günlük hatta anlık yapılması gerekir çünkü halk ve çevre sağlığı çok önemlidir. Bir gün çöpler toplanılmasın ilçe çöp merkezine dönüşür. Özelikle çarşı içerisi, alış veriş mekânları, kapalı çarşı ile ana cadde ve bulvarlar deterjanlı su ile yıkanmaktadır .” dedi.

Muhtarlardan teşekkür

Çarşı içi temizlik, gece toplama, gündüz temizlik, park ve bahçe alanların temizlik, cami ve ibadet yerlerin temizlik, deterjanlı kaldırım yıkama ekibi gibi ekipler oluşturduklarını ifade eden Başkan Memduh Büyükkılıç, çevre ve halk sağlığı için temizliğin çok önemli olduğunu vurgulayarak en büyük temizliğin ise kirletmemek olduğunu bir kez daha hatırlattı.

Pakistan devleti örnek aldı

Çalışmaları bizzat yerinde inceleyen Başkan Memduh Büyükkılıç, Melikgazi temizlik planlama ve çalışmasının Pakistan devleti tarafından örnek alındığını sözlerine ekledi.
Kaynak: İHA