Başkent Şehidini Uğurladı

Hakkari’de terör örgütü PKK mensuplarının patlayıcı yüklü araçla gerçekleştirdiği hain saldırıda şehit olan polis memuru Hamza Irmak, Ankara’da son yolculuğuna uğurlandı. Şehidin eşi Ayşe Irmak, al bayrağa sarılı tabutun geçişi sırasında tebessümle eşinin arkasından el salladı.

Başkent Şehidini Uğurladı
Hakkari’ye 7 kilometre uzaklıktaki Depin polis kontrol noktasına PKK’lı teröristlerce bomba yüklü araçla düzenlenen hain saldırıda şehit olan Hakkari İl Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube’de görevli polis memuru Hamza Irmak için Kocatepe Camii’nde cenaze namazı kılındı. Cuma namazına müteakip kılınan cenaze namazına TBMM Başkanı İsmail Kahraman, Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, BBP Genel Başkanı Mustafa Destici, Ankara Valisi Mehmet Kılıçlar ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Protokol üyeleri camiye girişlerinde şehidin babası Bekir, annesi Sümeyye, eşi Ayşe ve kız kardeşi Zeynep Irmak’a taziyelerini sundular. Şehit polisir al bayrağa sarılı tabutunun cami avlusuna getirilmesinin ardından şehidin annesi Sümeyye ve kız kardeşi Zeynep tabuta sarılıp gözyaşları döktü. Hamza Irmak’ın 2 yıllık eşi Ayşe ise şahadet mertebesine ulaşan eşinin tabutunun önünde uzun süre dik durarak, tebessümle eşinin tabutuna baktı. Ayşe Irmak’ın eşinin polis yeleğini giydiği görüldü.

Şehide asker selamı ile uğurlama

Kılınan cenaze namazının ardından şehit Irmak’ın Türk bayrağına sarılı tabutu, omuzlarda bir süre taşındıktan sonra cenaze aracına koyuldu. Cenaze aracının geçişi sırasında şehidin annesi Sümeyye oğlunu asker selamı ile uğurlarken, eşi Ayşe ise tebessümle eşinin arkasından el salladı. Törenin ardından şehidin naaşı toprağa verilmek üzere Karşıyaka Mezarlığı’na götürüldü.
Kaynak: İHA