Kumluca Belediyesinden HEM Öğrencilerine Destek

Kumluca Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğünce, 2015-2016 eğitim öğretim döneminde açılan destekleme kurslarına katılan öğrenciler, Kumluca Belediyesi tarafından verilen tercih danışmanlığı hizmetiyle üniversite tercihlerini yaptı.

Milli Eğitim Bakanlığınca dershanelerin kapatılması sonucu 2015-2016 öğretim yılından itibaren lise mezunu öğrenciler destekleme ve yetiştirme kursları derslerini halk eğitim merkezlerinde almaya başladı.

Kumluca Halk Eğitim Merkezi Müdürü Yusuf Tekdemir, müdürlük olarak açmış oldukları kursları tamamlayan öğrencilerin son derece başarılı olduklarını sayısal bölümde ilk 7 bin içerisinde 5, eşit ağırlık bölümünde ilk 70 bin içerisinde 18 öğrencilerinin bulunduğunu söyledi.

Bu öğrencileri hatasız şekilde üniversitelere yerleştirmeleri konusunda Kumluca Belediyesince kurulan tercih ve danışmanlık merkezinde öğrencilerin tercihlerini yaptıklarını ifade eden Tekdemir, 'Bu kurslar süresince ve tercih döneminde her zaman Kumluca Belediyesi bize destek oldu. Desteklerinden dolayı öğrencilerim ve kurumum adına kendilerine teşekkür ediyorum. İnşallah öğrencilerimiz istedikleri üniversiteyi, istedikleri bölümü kazanırlar ve güzel bir eğitimle, vatana millete faydalı bireyler olurlar.' dedi.

Kumluca Belediyesi tercih ve danışmanlık merkezi görevlisi Ali Alpaslan da Kumluca Halk Eğitim Merkezi ile yıl içerisinde sürekli iletişim içerisinde olduklarını, tercih döneminde de öğrencilerin talepleri doğrultusunda belirli gruplar halinde tercih ve danışmanlık hizmeti verdiklerini kaydetti.

Kaynak: AA