İzmir'de korkutan yangın

Buca ilçesinde ağaçlık alanda çıkan yangın rüzgarın etkisiyle yayıldı, ilçenin üzerinde yoğun duman oluştu Askeri alana da sıçrayan, ekiplerin çabalarıyla söndürülen yangında 3 hektar alanın zarar gördüğü bildirildi

İzmir'de korkutan yangın
İzmir'de korkutan yangın
Alınan bilgiye göre, Çamlıkule mevkisindeki ağaçlandırılmış alanda henüz belirlenemeyen nedenle yangın çıktı.

Rüzgarın da etkisiyle yayılan ve askeri alana da sıçrayan yangına, kent üzerinde yoğun duman oluşturdu.

Şirinkapı Mahallesi'nin yoğun duman altında kalması nedeniyle vatandaşlar korkulu anlar yaşadı.

İzmir'de korkutan yangın

CEPHANELİĞE YAKLAŞIYOR

Ekiplerin yoğun çabalarına rağmen hızla yayılan alevlerin NATO'ya ait askeri alana doğru yayıldığı ve cephaneliğe doğru ilerlediği belirtildi.

Alevlerin tehdit ettiği ve bahçesine kadar ulaştığı Buca Huzurevi Bakım ve Rehabiltasyon merkezi tahliye edilmeye başlandı. Havanın kararmasıyla uçak ve helikopterler çalışmalarını durdururken, bölgeyeçok sayıda ambulans ve itfaiye sevk edildi.

İzmir'de korkutan yangın

YANGIN 8 SAAT SONRA KONTROL ALTINA ALINDI

İzmir Buca'da bilinmeyen nedenle ormanlık alanda çıkan yangın rüzgarın etkisiyle hızla büyüdü. Çok geniş bir alanın etkilendiği yangında bir ev yanarak kül olurken, merkez ve çevre ilçelerindeki tüm yangın söndürme ekipleri sevk edildi. Ekiplerin yoğun çabalarına rağmen hızla yayılan alevlerin NATO'ya ait askeri alana doğru yayıldığı ve cephaneliğe doğru ilerlediği belirtildi. Yangın, 8 saat sonra kontrol altına alındı.

Kaynak: AA